Bezienswaardigheden

Het amfitheater van Nîmes werd gebouwd op het einde van de eerste eeuw na Christus en is het best bewaarde amfitheater uit de Romeinse periode. In de 18e eeuw werd het monument, met een hoogte van 21 meter, gerestaureerd.

Vroeger bood de arena plaats aan zo’n 24.000 uitzinnige Romeinen, nu kunnen er nog ongeveer 16.000 mensen plaatsnemen. De arena wordt nog vaak gebruikt voor onder meer muziekconcerten en andere evenementen, en voor de jaarlijkse stierengevechten. Rondom de arena bevindt zich een autovrije zone.

Ook het Maison Carrée, gebouwd in 19 voor Christus, wordt beschouwd als de best bewaarde tempel uit de Romeinse overheersing. Het indrukwekkende bouwwerk bevindt zich in het centrum van de oude Romeinse stad en is gewijd aan de kleinzonen van de Romeinse keizer Augustus, Caius en Lucius.

De inscripties in de tempel, die daar het bewijs van waren, werden in de Middeleeuwen verwijderd.

In deze tuin bevindt zich de bron van het kanaal dat doorheen de hele stad loopt. Vroeger was het een plaats voor de elite, maar uiteindelijk werd de Jardins de la Fontaine wel het eerste gratis openbare park in Europa.

Vandaag de dag vinden er nog vaak optredens en flamencodansen plaats. Aan de bron bevinden zich grote baden om overvloedig water op te vangen. Nostradamus had in de 16e eeuw immers voorspeld dat Nîmes zou verdwijnen onder het water.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content