Après ski

Aangezien Meribel in 1992 deel uitmaakte van de Olympische winterspelen in Albertville, kan het nog steeds beroep doen op die infrastructuur. Het skioord telt maar liefst 37.000 bedden en een serie gastronomische restaurants en gerenommeerde culinaire etablissementen.

Zo is bijvoorbeeld Le Plantin, met zijn verzorgde interieur en geslaagde bergsfeer, een aanrader in Meribel. Het nog iets chiquere l’Allodis, dat aan de voet van de pistes ligt, wordt beschouwd als één van de beste restaurants in Meribel.

Qua cafés biedt Meribel vooral pubs in Engelse stijl. Het skioord wordt dan ook vaak bezocht door Engelse toeristen. Die cafés zal je niet vinden in Meribel Village, dat is de kalme kant van het skioord. Maar in het centrum van Meribel of in Meribel-Mottaret zullen mensen die een stevig glaasje willen drinken, wel degelijk hun gading vinden. Enige minpuntje: de café-uitbaters doen niet mee aan het beroemde happy hour, zoals hun collega’s van over het Kanaal.

Tenslotte biedt Meribel heel wat ontspanningsmogelijkheden. Het Olympisch dorp is intussen voorzien van erg kwalitatieve relaxatie-infrastructuur. Dat doet altijd goed na een dagje op de piste. Zo kan je er onder andere je lichaam laten verzorgen, van een massage genieten, naar het solarium gaan en fitnessen. Voor de ultieme ontspanning kan je naar een speciale ruimte, waar zachte muziek speelt en je een prachtig zicht hebt op de bergen.

Foto: Meribel-JMGouedard

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content