Après ski


L’Alpe is een leuk station voor zij die zich evengoed vermaken op als naast de piste. Dit is géén spuuglelijk Frans station, neergeplant in het niks maar een mix van oud en nieuw.

Ook de charmante dorpskern en het hoger gelegen Vaujany trekken heel wat mensen aan die niet onmiddellijk op de latten kruipen. Vaujany was tot voor kort nog letterlijk een boerendorp en telt op de dag van vandaag nog altijd amper een paar honderd huizen. Als je hier verblijft, ben je overigens in tien minuten tijd midden in het skigebied van Alpe d’Huez.

Nog kleiner is Oz, of voluit Oz-en-Oisans, een station dat pas twintig jaar geleden met toerisme begon.

Zoals de meeste Franse stations moet je hier geen toprestaurants of stations zoeken. Het aanbod appartementen waarin zelf voor de kost kan worden gezorgd is daarentegen wel hoog. De meeste liggen in hartje Alpe d’Huez.

Ook shop until you drop is niet meteen van toepassing op deze bestemming, hoewel er ook wel winkels zijn buiten de klassieke verhuurbedrijven of sportwinkels. En het nachtleven ? Veel bars met matige kwaliteit en het accent ligt hier vooral op de onmiddellijke apès-ski.

Leuk is wel dat de skipas meteen toegang geeft tot twee zwembaden, schaatsbanen en zelfs een lokaal museum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content