After 8

Parijs is de stad van de gezellige cafeetjes, restaurantjes en terrasjes. Nachtraven vallen er terug op een breed aanbod clubs. Vooral Quartier Latin is heel populair vanwege het ruime en gevarieerde aanbod tegen redelijke prijzen.

Van Latino-clubs – vrouwen op hoge hakken zijn er rood uitgedost en mannen dragen broeken met smalle pijpen boven lage schoenen met witte kousen – tot jazz en rock, je vindt er alles.

Iets aparts en ooit wereldberoemd was de avantgardistische Buddha Bar. Dit was het mondiale epicentrum van de lounge maar maakt nu deel uit een international vermerkte onderneming. Nog leuk maar niet meer top of mind.

Ook in de straten in de wijken Marais en Bastille vind je hippe clubs en bars. In de St. Germain-jazzclubs waan je je in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, maar je kan ook de salsa gaan dansen in één van de Braziliaanse of Latino-tenten.

In lijn met de traditie houdt Parijs nog altijd vast aan de cancandanseressen, alhoewel de kleding hoe langer hoe spaarzamer wordt. De shows in de Moulin Rouge en Crazy Horse zijn opzichtig, groot en spetterend en niet iedereen zal ze weten te waarderen. Na een show kan je nog een romantisch boottochtje maken op de Seine in één van de bateaux mouches.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content