Aan tafel

De mediterraans getinte keuken van Nice valt meer dan te pruimen. Hier koken de chefs nog met marktverse producten die aan de zonnige Côte d’Azur in overvloed aanwezig zijn. Het bekendste gerecht uit Nice is natuurlijk de salade niçoise dat bereid wordt met rauwkost, ansjovis en gekookt eieren. Een variatie hierop is de panbagnat of een salade niçoise die op een stuk brood wordt geserveerd.

Andere befaamde schotels uit Nice zijn de pissaladadière (hartige uientaart met ansjovis), socca (een op houtvuur gebakken pannenkoek van kikkererwtenmeel, water en olijfolie) en tourte à la blette (een dessert met snijbiet).

De inwoners van Nice zijn daarnaast dol op sardientjes. De visjes worden in de stad op alle mogelijke manieren bereid. Net als in het naburige Italië smaken de gnocchis en de ravioli hier ook prima.

Het oude centrum van Nice is de uitgelezen plek om de culinaire kwaliteiten van de stad beter te leren kennen. Voor weinig geld geniet je er van eenvoudige en lekkere gerechten. En als je zelf aan het fornuis wil staan: op de markt van de Cours Saleya kan je heel wat specialiteiten voor een spotprijsje op de kop tikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content