Aan tafel

Fransen hechten heel veel belang lekker eten. Zeker in Parijs is dat goed te merken aan het aantal restaurants. Een traditionele Franse maaltijd bestaat uit drie gangen. De ‘entrée’ is meestal een salade, soep, quiche of mosselen. Dit wordt gevolgd door de hoofdmaaltijd (plat principal) en dat is meestal een vlees- of visgerecht. De maaltijd wordt afgesloten met een kaasplank of een dessert zoals ijs of gebak.

Een echte Franse specialiteit zijn de sausen, maar ook de croissants, brioche, kazen, oesters en truffels moet je zeker proberen. Fransen ontbijten zelden thuis, zij kopen een croissant in een boulangerie of patisserie. De lunch wordt tussen 12.00 en 14.00 uur geserveerd en het diner wordt vanaf 19.30 uur.

Er zijn verschillende klassen restaurants in Parijs. In de eerste plaats natuurlijk die etablissementen die traditionele Franse kost serveren en die soms zeer prijzig kunnen zijn. Verder zijn er bistro’s, dat wil zeggen kleine, minder dure eetgelegenheden die vaak de traditionele regionale Franse gerechten serveren. Ze zijn minder formeel dan restaurants en sommige bezitten nog de oorspronkelijke Belle Epoque inrichting.

In Bars de Vin kan je niet alleen wijn drinken, maar er worden meestal kleine maaltijden aangeboden die passen bij de wijn. Dan zijn er nog brasseriën, grote drukke lokalen waar je ook laat op de avond nog terecht kunt, meestal met een inslag uit de Elzas. In theesalons tenslotte kan je jezelf trakteren op thee met gebak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content