Aan tafel

In Nîmes kan je genieten van lokale producten en specialiteiten. De stad is vooral trots op haar ‘brandade de morue’, een soort van tot puree geroerde stokvis met melk en olijfolie. Het resultaat is een witte emulsie die zo kan gegeten worden, maar ook kan worden opgediend met bijvoorbeeld toastjes. Iedereen in Nîmes heeft zo zijn eigen manier om ‘brandade’ te maken.

Ook de tapenade, een soort van dressing gemaakt van groene of zwarte olijven, is heerlijk bij een stukje brood en kan vele toeristen bekoren. Wie het graag wat steviger heeft, kan in de gezellige restaurantjes van de stad ook een stierensteak bestellen.

In de Halles de Nîmes, een overdekte markt in het centrum van de stad, kan je terecht voor alle lokale specialiteiten. Verder zijn er verspreid over de stad talloze kleine winkeltjes waar je verschillende plaatselijke lekkernijen kan vinden.

De streek rond Nîmes, de Languedoc-Roussillon, is ook heel gekend als het meest uitgestrekte wijngebied ter wereld. Er worden vooral rode wijnen gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content