Shopping

Leuke winkels zijn er in Helsinki in overvloed. Vooral in het centrum vind je de grote ketens en de modebewuste winkels terug. Aleksanterikatu, Pohjoisesplanadi, Mannerheimintie en Esplanadi zijn de belangrijkste winkelstraten.

Het nieuwe Kämp Gallery in Pohjoisesplanadi is voor de shoppers op dit moment de place to be. Als je graag wat Fins design mee naar huis neemt, kan je te terecht op Esplanadi waar onder meer een Artek-winkel gelegen is.

Forum, Mannerheimintie, Kluuvi, Kamppi zijn de grootste shoppingcentra van deze stad. Itäkeskus hoort daar ook bij, maar ligt een eindje buiten Helsinki. Een buitenbeentje blijft de Kämp Gallery, vlak naast het gelijknamige hotel waar je vooral topshops vindt.

Aangenaam om te bezoeken is verder de markthal in de haven. Hier kan je niet alleen vis kopen, maar ook leuke handgemaakte spulletjes.

In Finland liggen de prijzen iets lager dan in andere Scandinavische landen, maar echte koopjes zal je er toch niet vinden. Voordal de typische Finse producten zoals glaswerk en handgemaakt aardewerk, zijn stevig geprijsd.

Maar als je een beetje uitkijkt kan je voor een redelijke prijs toch een uniek stuk op de kop tikken. Je kan natuurlijk ook gewoon een replica van de beroemde vaas van Alvar Aalto mee naar huis nemen. Dat is zonder twijfel het ultieme Finse souvenir.

In Helsinki zijn banken goed vertegenwoordigd. Ze zijn open op weekdagen van kwart na negen ’s morgens tot kwart na vier in de namiddag. Winkels en postkantoren zijn doorgaans geopend van negen uur ’s morgens tot vijf uur ’s avonds en in het weekend tot één uur in de namiddag.

De Alko’s, dat zijn staatswinkels die drank verkopen, zijn tijdens de week open van tien uur ’s morgens tot vijf uur ’s avonds en zijn op zaterdagen tot twee uur in de namiddag geopend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content