Praktische informatie

Tijdzone

+ 1 uur

Geld

Euro

Beste reistijd

De zomer is de beste tijd om Finland te bezoeken. Skiën kan pas vanaf februari; voor die tijd is skiën niet (goed) mogelijk.

Afstand

Brussel – Helsinki: 1652 km. Dat is 2 uur en 10 minuten vliegen.

Verkeersregels

De Finse wegen verkeren in vrij goede staat. Vooral in het zuiden zijn er veel geasfalteerde wegen. In het noorden blijft dat eerder beperkt tot de hoofdwegen. Maar ook op de landwegen, die bestaan uit grind en zand, lukt het rijden aardig.

Ook de verkeersregels vormen eigenlijk geen probleem. Zoals in andere Scandinavische landen moet je overdag met dimlicht rijden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in zijn geheel is in Finland erg goed georganiseerd. Bovendien zijn de vertrektijden van zowel treinen, bussen, vliegtuigen en veerboten perfect op elkaar afgestemd én is het openbaar vervoer vrij goedkoop.

Voor nationale vluchten bestaan er in Finland tal van goedkope tarieven. Ook de spoorwegen bieden regelmatig reductietickets, zoals de Finrailpas, aan. Naast de gewone treinen rijden er in Finland ook auto- en nachttreinen. Sommige voeren door prachtige streken zoals het merengebied. De treinen zelf zijn erg comfortabel door de grotere spoorbreedte.

Het busnet in Finland is erg uitgebreid. Zelfs de kleinste plaatsjes worden stipt bediend. Voor lange afstanden kan je terecht bij de goedkope Expresbussen, voor korte afstanden zijn er de regionale busdiensten. In de steden behoren ook taxi’s tot de mogelijkheden, al zijn die niet goedkoop.

Op het water heb je de keuze tussen een stoom- of motorboot, verschillende routes of cruises. Een kort uitstapje of een meerdaagse reis, alles is mogelijk.

Documenten

Benodigde documenten

Gezondheid

Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit

220 volt

Telefoonnummer

00 358

Nuttige adressen

Belgische ambassade in Finland

Finse ambassade in België

Links

Virtual Finland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content