Evenementen

Het toeristisch seizoen loopt in Finland van begin juni tot eind september. De zon gaat in die periode bijna niet onder, het is er aangenaam warm en de anders zo ingetogen Finnen zijn uitgelaten. De meeste festivals vinden in de zomer plaats en alle toeristische attracties zijn dan toegankelijk voor het publiek.

Midzomernacht: heel Finland komt tot stilstand wanneer tijdens het derde weekend van juni Midzomernacht wordt gevierd. De Finnen voelen zich op die dag één met de natuur. Aan de rand van een meer of een bos kijken ze met bewondering naar het magnifieke zonlicht.

Vappu: traditioneel studentenfeest dat plaatsvindt op 30 april. Tijdens Vappu krijgt de zeemeermin Havas Amanda een witte studentenbaret op het hoofd.

Helsinki Dag: op 12 juni vieren de Finnen de verjaardag van de stad. Op die dag kan je van heel wat gratis animatie genieten in de stad.

Helsinki festival: van eind augustus tot begin september staan er in Helsinki heel wat culturele activiteiten op het programma.

Baltische Haring Markt: een grootschalige vismarkt die begin oktober wordt georganiseerd, is het oudste feest van de stad. Al meer dan 200 jaar houdt deze traditie stand.

Kerstperiode: Helsinki baadt in het licht tijdens de kerstperiode. Dankzij de mooie straatversieringen en de vele feestjes is het ook tijdens de donkerste dagen van het jaar aangenaam om in Helsinki te vertoeven. Eén van de hoogtepunten is de Lucia-parade die midden december plaatsvindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content