Shoppen

Shopaholics op vakantie aan de Bodensee hoeven zich niet ongerust te maken. De winkels, gevestigd in de oeversteden, hebben een ruim assortiment in stock.

De belangrijkste winkelstad is Konstanz. In het Lago-winkelcentrum vind je zowel grote winkelketens als kleinere zaken. In de voetgangerszone in de stad kan je ongestoord rondsnuffelen in de knusse winkeltjes. Het Modehaus Fischer staat gekend voor zijn stijlvolle en trendy kleding.

Ook in Friedrichshafen is een autovrije zone in het centrum van de stad. Hier wordt vrijwel alles aangeboden, van Duits bier tot Zwitserse chocolade. Lokale specialiteiten vind je zeker op de promenade aan het meer. De gezellige vlooienmarkt met honderden kraampjes is dan weer een must voor iedere zichzelf respecterende koopjesjager. Verder heeft de stad ook een aantal grote supermarkten en winkelcentra.

Net zoals de twee vorige steden heeft ook Lindau een autovrij centrum, ideaal om te winkelen en te wandelen. Meersburg is dan weer de belangrijkste wijnbouwplaats aan de Bodensee. Wijnliefhebbers kunnen een voorraadje inslaan bij de diverse wijnboeren, wijnbouwbedrijven en coöperaties. Jaarlijks vindt er ook een kunstnijverheids- en rommelmarkt plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content