Konstanz

Op het drielandenpunt Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, waar de Rijn de Bodensee verlaat, ligt de prachtige stad Konstanz. In de kronkelende steegjes van de romantische, oude binnenstad valt heel wat interessants te bekijken.

Konstanz, dat dicht bij het neutrale Zwitserland lag, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard van bombardementen. Daardoor kwamen de historische gebouwen ongeschonden uit die oorlog.

De stad is zeer veelzijdig. Als je cultuur en natuurbeleving wil combineren, dan ben je in Konstanz aan het goede adres. Bovendien ligt de stad in een gebied met een mild en droog klimaat. Daardoor is het er zalig vertoeven.

In de oude binnenstad is de belangrijkste bezienswaardigheid de 11e-eeuws romaanse kathedraal. Verder zijn de Marktstätte, de Kaiserbrunnen en de 16e-eeuwse Stefanuskerk een bezoekje waard.

Trekt de drukte van het toeristische hoogseizoen je niet aan, dan vermijd je de regio het best in juli en augustus. De meest ideale periode om de Bodensee te bezoeken is april of mei, als de fruitbomen volop bloesems dragen, of tijdens de wijnoogst in het najaar.

De omgeving rond het meer wordt als een van de mooiste gebieden van Duitsland beschouwd. In de zomer organiseren plaatselijke vissers regelmatig kleurrijke feesten. Aan de oever van het Bodenmeer, dat het grootste meer van Duitsland is, kan je heerlijk relaxen en uitrusten. Maar het kan ook wat actiever. Fietsen, wandelen en watersport behoren tot de mogelijkheden.

Foto: Tourismus-Marketing Gmbh Baden-Württemberg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content