Hoe geraak je er?

Vliegtuig
Berlijn heeft drie vliegvelden: Tegel, Schönefeld en het kleinere Tempelhof. In 2011 zal er dat nog maar één: Schönefeld. Dat gaat dan Hauptstadt-Airport Berlin-Brandenburg International (BBIE) heten.

Tegel, Tempelhof en Schönefeld. Tegel ligt in het noordwesten van Berlijn op ongeveer 8 km van de stad. Van daaruit kan je de bus nemen en ben je binnen 15 minuten in het centrum. Tempelhof ligt ten zuiden van de stad en je kan van daaruit zeer gemakkelijk in Berlijn geraken met het openbaar vervoer. Schönefeld ligt ongeveer 18 km ten zuidoosten van Berlijn. Je kan een gratis shuttlebus nemen naar het station Flughafen Berlijn-Schönefeld en van daaruit rijden er verschillende treinen naar de stad die er ongeveer een half uurtje over doen.

Trein
De meeste internationale treinen komen aan in het station Zoologischer Garten. Van daaruit is het maar een paar minuutjes lopen naar de Kurfürstendamm.

Bussen
De internationale bussen komen aan in Charlottenburg, vlakbij het Exhibition Centre. Van daaruit kan je kiezen uit meer dan 350 aansluitingen naar andere bestemmingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content