After 8

Het fameuze Berlijnse nachtleven begint vroeg en eindigt laat. Cafés sluiten zeer laat en sommigen blijven zelfs de hele nacht open. De kroegen in het westen van Berlijn zijn het meest toegankelijk, maar ook het meest toeristisch. De meest interessante aspecten van het nachtleven zijn te vinden in het oosten van Berlijn.

Er floreren allerlei soorten disco’s en nachtclubs in Berlijn; je kan er salsa en samba dansen maar natuurlijk zijn er ook talrijke technoclubs. Een trend die na 2000 opkwam, zijn clubs waar mensen na het werk naar toegaan en er vervolgens tot laat in de avond blijven.

Voor mensen die liever concerten en het theater bezoeken is er ook genoeg te beleven in Berlijn. De klassieke concerten die er plaatsvinden behoren tot de beste ter wereld.

De Philharmonie in de Tiergarten is dan ook de thuisbasis van de zeer bekende Berliner Philharmoniker. Daarnaast zijn er veel toneelvoorstellingen – waaronder experimenteel toneel -, popconcerten, jazzoptredens, poppenspelen, cabaret, circusacts en beruchte travestievoorstellingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content