Eten & drinken

De Deense keuken heeft de laatste twintig jaar een grondige wijziging doorstaan: de gastronomie kreeg een French touch, en de meerwaarde van de keuken ligt in de typische Deense voorliefde voor zuivelproducten en al het lekkers uit de zee dat je op je bord krijgt voorgeschoteld.

In Kopenhagen kan je heel uitgebreid en heel gevarieerd uit eten. Van typische Deense gerechten tot lekkere maaltijden uit de wereldkeuken, van goedkope tot peperdure restaurants, je vindt ze allemaal in de Deense hoofdstad.

Deense haring, gemarineerd en rauw geserveerd, met een verrukkelijke saus bijvoorbeeld, een heerlijke specialiteit. Ook lekkere tarbot, kabeljauw en zeeduivel of uiteenlopende vleesgerechten staan meestal op het menu.

De pÿlse daarentegen, een hotdog op zijn Deens klaargemaakt, kan je krijgen bij de pÿlsekar op straat. Je komt er ongetwijfeld eentje tegen wanneer je de stad bezoekt.

Typisch aan de Deense eethuisjes is dat ze tot diep in de nacht open blijven. Ze worden dan ook ‘Frokostkaelder’ genoemd. De late sluitinguren hebben te maken met het feit dat restaurants de avond zelf nog eetcafés worden. Doorzakken op zulke locaties, waar het overigens gezellig toeven is, is dus geen probleem.

’s Nachts

Het nachtleven in Kopenhagen, vooral geconcentreerd in het centrum van de stad, komt laat op gang en kan bovendien vlug veranderen. Er komen regelmatig nieuwe clubs en bars bij. Het uitgaansleven is er gevarieerd, maar blijft een beetje in de schaduw van de trendy nachtclubs en discotheken van grote Europese steden als Parijs, Londen en Amsterdam.

Gewone kroegen zijn er open tot 12 of 1 uur. De bars en clubs blijven open tot 2 en sommige zelfs tot 5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content