Praktische informatie

Tijdzone+ 1 uur

GeldBulgaarse lev

Beste reistijdVan mei tot begin oktober is Bulgarije een ideale vakantiebestemming. Voor rondreizen is vooral de maand september erg geschikt. Tijdens de wintermaanden heeft Bulgarije grote troeven voor wintersportliefhebbers.

AfstandBrussel – Sofia: 1700 km. Dat is 2 uur 13 minuten vliegen.

VerkeersregelsBulgarije verbindt Midden-Europa met Turkije en bezit daarom een aantal belangrijke en drukke doorvoerwegen. In het algemeen komen de verkeersregels van Bulgarije overeen met die in België.

Wel zijn de wegen niet altijd in goede staat en ontbreken de verkeersborden soms. Het is verplicht om ongevallen aan te geven bij de politie. Claxonneren in de bebouwde kom is zowel ’s nachts als in de namiddag verboden.

Motorrijders moeten ook overdag met dimlichten rijden. Bovendien moeten zowel de bestuurder als de passagiers een helm dragen.

Alcoholgebruik wordt absoluut niet getolereerd. Als je één of andere bekeuring krijgt, dan krijg je je paspoort pas terug als je de bekeuring betaald hebt en dat ook bewezen hebt.

Openbaar vervoerHet openbaar vervoer in Bulgarije is erg goedkoop. Er zijn veel treinen, maar de diensten naar de kleine dorpjes zijn niet altijd even regelmatig en de treinstellen zien er soms armzalig uit. Kaartjes kan je kopen in de stations of bij de conducteur. Ook rijden er enkele beroemde treinen zoals de Orient Express en de Istanbul Express.

Aangezien er niet altijd evenveel treinen rijden, is de bus soms sneller. Bovendien voert de bus je zowat overal naartoe. Kaartjes kan je kopen in kiosken of bij de conducteur. Ze zijn meestal wel enkel geldig in de stad waar je ze koopt, aangezien het busvervoer in onafhankelijke stadsmaatschappijen ingedeeld is.

In Sofia rijden ook trams en een metro. Daarnaast beschikt Bulgarije over twee zeehavens aan de Zwarte Zee, Varna en Boergas, en een binnenhaven bij Roese aan de Donau.

Documenten Benodigde reisdocumenten voor Bulgarije.

Gezondheid Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220-240 volt

Telefoonnummer00 359

Nuttige adressenBelgische ambassade in Bulgarije:

Bulgaarse ambassade in België:

Links Bulgaarse overheidsdienst voor Toerisme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content