Tips van BV’s

Bekende Hasselaars wijzen je de weg naar hun favoriete plekjes…

Stijn Helsen: in Hasselt gaat nog veel gebeuren

In de Kapelstraat opende hij modewinkels en in de Diesterstraat een conceptstore, waar zowel zijn eigen collectie als een selectie uit andere merken worden gepresenteerd. De eerste verdieping is gereserveerd voor zelfontworpen meubelen, boeken en vazen. Volgens Stijn is Hasselt nog aan het groeien en gaat er nog veel gebeuren. Alle grote kledinglabels zijn in de winkels vertegenwoordigd. Stijn gaat in de week wel eens iets drinken in Le Refuge*. In het weekend vindt hij het er te druk. Om zuiders te eten trekt hij naar Dai Cugini (Zuivelmarkt 20) en BAR tre*. De beste pizza van Limburg vindt hij bij La Fontanella (Sint-Jozefstraat 59) en voor een spaghetti met schelpdieren is er Roma (Koningin Astridlaan 9) of Pocomatto (Lombaardstraat 10). The Century* is ook een plek waar Stijn regelmatig over de vloer komt. Het is een ongelofelijke zaak, waar je snel wordt geholpen. De Goei Goesting* is nog een favoriet, omdat de drempel laag ligt en omdat de keuken verfijnd is.

Steve Stevaert: feesten in Hasselt

Hasselt is een gemoedelijke stad, maar het kan er ook feestelijk aan toegaan. Ga maar eens na één uur ’s nachts kijken in Le Refuge*! Niet veel verder is er Café Café (Meldertstraat 42), een alternatievere plek. In de discotheek Versuz in de kanaalkom is het soms heavy. Als gewezen cafébaas kent Steve Stevaert de horeca als geen ander. Hij houdt zelf veel van het bekende Café Cambrinus (Dorpsstraat 25), waar je een goede pint kunt drinken op wat door insiders de ‘Reddelberg’ wordt genoemd, of van Café Kerkhof (Sint-Truidersteenweg 208), dat, zoals de naam zegt, aan het kerkhof is gelegen. Dat zijn de cafés met de grote pinten, de huiskamers met een ziel waar de jongens samenkomen. Je moet er echt geen warme chocomel met slagroom bestellen. Bij Huis Pricken (Diesterstraat) is het gezellig koffiedrinken en bij Maison Blanche* zit je goed en is men vriendelijk. Baas Frank heeft Steve nog geholpen bij het tappen. Boon* is een mooie chocoladewinkel vol heerlijke pralines, waar Steve moeilijk van af kan blijven.

Ann Reymen: alles ligt dicht bij elkaar

Ann heeft haar uitverkoren plekjes, zoals Numero Dieci (Zuivelmarkt 10), waar zij al vele jaren komt. De Italiaanse uitbater bereidt lekker eten, het is er klein en de sfeer is warm. Ann blijft er graag plakken en wanneer dat gebeurt, wordt er een extra flesje wijn besteld. Naast Numero Dieci ligt Café Latino (Zuivelmarkt 12), dat bekend is voor de cocktails, tapas en salsalessen. Heb je weinig tijd en wil je toch iets gezonds eten dat niet veel kost, dan is er de Zuppa Bar (Botermarkt 13). Le Refuge* is er om gezien te worden en om je beste kleedje te tonen. De inrichting is echt geslaagd. Uitgaan doet Ann niet echt. Soms blijft zij met vrienden zo lang plakken in een restaurant, tot de gordijnen naar beneden gaan.

Foto: Belga

* : zie ‘Culinaire genoegens’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content