Originele uitstapjes

Naar de zigeuners
In een rustig gehucht vlakbij Durbuy leidt een met fakkels omzoomd pad je naar je verblijf (de Maharadjasuite, de feeënhut,…), naar de vijver of de woonwagen in het park. Kaarsen verlichten je kamer, het avondeten staat klaar. Al je zintuigen worden verwend: door het decor, de wierook, de muziek… De volgende ochtend heeft de vrouw des huizes het ontbijt voor je deur neergezet. En je kunt in het park wandelen, de paarden bewonderen of de streek verkennen.

Le Manoir d’Ange
Terre du jardin 9
My-Ferrières
Tarief woonwagen: € 175/nacht, € 220 voor de overige kamers.
Inbegrepen: logies, massa’s sfeer, diner en ontbijt.
Tel. 0475976065

Naar de hoeve
Wat is er nu gezelliger in de zomer dan een picknick? Nog beter is het als je dit kunt combineren met een verblijf in een oude hoeve op één van de mooiste plekjes van het Hageland. De Kasteelhoeve langs de Kleine Gete is eeuwenoud en omringd door boomgaarden van appels en peren. ’s Morgens ontvang je een goedgevuld picknickpakket met broodjes, dranken en streekgerechten die je tijdens je wandel- of fietstocht tussen de fruitbomen kunt opsmullen.

De kasteelhoeve
Eliksemstraat 26
3400 Wange
Prijs: € 34 p.p. per nacht.
Informatie: 016 78 84 42

Naar het water
Maak eens een familie-uitstapje naar Hidrodoe, een actief watercentrum in de Antwerpse Kempen. Je vindt er o.a. waterwereld, een doeruimte waar je zelf aan het experimenteren kunt slaan. Je stapt binnen in een druppel voor een multimediashow en ontdekt hoe kraantjeswater wordt gemaakt. En in de openluchtwatertuin wachten experimenten zoals het pompenspel, de waterparaplu, de springfontein en de hydraulische lift. De omgeving is ideaal om een wandeling te maken.

Hidrodoe
Haanheuvel 7
Herentals
Ma-di-wo-vr-zo: 9.30 tot 17 uur
Toegang: € 7,5; 60+: € 5,5
Informatie: 014 44 26 44 en

Naar de trollen
De legende van de trollen, La Casa Tirelirela, Het Macquarie-eiland, De Woestijnsterren… Zo heten enkele van de heel aparte kamers op een logeeradres waar het rijk van kabouters en dwergen grenst aan Marokkaanse woestijnen en uitgestrekte zeeën. La Balade des Gnomes creëerde in Durbuy een fantastisch universum met spectaculaire kamers die je fantasie uitdagen.

Borduur verder op het thema en ga eten in restaurant La Gargouille: een feeëriek kader, een surrealistische inrichting en een gastronomische keuken. Wedden dat je dit uitje niet snel vergeet?

La Balade des Gnomes
20, Rue de Remoleu
6941 Heyd – Durbuy
Tarief: € 115 tot € 200/kamer, ontbijt inbegrepen.
Informatie: 0472208623

La Gargouille
rue de Romoleu 20
Heyd – Durbuy
Open van vrijdag tot maandagavond.
Informatie: 086499210

Naar een kapel
In een dorpje bij Kortrijk ligt een originele bed & breakfast verscholen in een voormalige kloosterkapel in neogotische stijl, vlak onder de kerktoren. Je vindt er twee romantische kamers en een luxueuze bruidssuite, in de nok van de kapel voorwaar! Wie hier boekt kan ook kiezen uit een huwelijksarrangement, een sauna-arrangement, of een culinair weekend met diner. Om de streek te verkennen staan fietsen klaar.

B&B Het verloren gedicht
Bellegemplaats 16
Bellegem
Prijs: vanaf € 85, incl. ontbijtbuffet, bruidssuite: € 200.
Informatie: 0498 14 58 25

Naar het parfumparadijs
Aan de kust vind je het kleine maar stijlvolle museum Parfum-O-Theek, dat je meeneemt op een historische reis via parfumflesjes, miniaturen en poederdozen. Overnachten kan je in de B&B Villa-O-Parfum, met kamers genoemd naar natuurlijke parfumingrediënten. Als gast geniet je van een aromatisch ontbijt met huisgemaakte confituren en een gratis rondleiding in het museum.

Parfum-O-Theek
Mostreystraat 17
Wenduine-De Haan
Van april tot en met september, elke za en zo van 14 tot 18 uur, of op afspraak.
Toegang: € 3.
Informatie: 050 67 85 94
Overnachting 2-persoonskamer in Villa-OParfum: € 85.

Naar de middeleeuwen
Tegenover de ruïnes van het kasteel van Godfried van Bouillon kunt u in het Cosyhotel kennismaken met middeleeuwse gerechten zoals gedroogd fruit, kardemon en amandelmelk. Het hotel biedt ook middeleeuwse verblijven aan met maaltijd, een toegangskaart voor het museum en het kasteel en een gratis flesje geestrijke drank…

Hotel Cosy
rue Au-dessus de la ville 23
Bouillon
Middeleeuws verblijf van 2 dagen: € 160 tot € 175/kamer.
Restaurant: menu tegen € 27.
Informatie: 061460462

Naar een boomhut
Zin in een intiem etentje, hoog in een boom? La Cabane du Fou is een idyllisch en afgelegen plekje op 5 meter hoogte. Hier geen ober: de tafel staat gedekt, de bereide gerechten verwarmt je in de oven, de wijn en de champagne zijn op temperatuur.

La Cabane du Fou, in de tuin van restaurant Le Fou Chantant
De Frélaan 176
1180 Brussel
Van 19 tot 01 uur, maandag tot zaterdag.
Prijs per persoon: € 100, exclusief dranken.
Informatie: 023743315, 0476323623

Naar Reynaert de Vos
Het Waasland is de streek van Reynaert de Vos en u kunt er 5 bewegwijzerde fietsroutes volgen in de voetsporen van de sluwe vos uit het middeleeuwse epos. U rijdt langs standbeelden die naar het verhaal refereren en in vele horecazaken langs de route vindt u schuimend Reynaertbier en Reynaertgebak.

Reynaertroute
Informatie: 03 760 92 62
In de Wase infokantoren kan je ook een brochure met de fietsroutes kopen (€ 1,80).

Naar de feeën
Vlakbij Bouillon ontmoeten elfen en feeën personages uit het negentiende eeuwse Ardense leven.

La Ferme des Fées
Mont de Zatrou 1
6830 Les Hayons.
Tarief: € 4,50.
Informatie: 061468917

Naar de worteltjes
Het is niet echt een museum maar toch niet te missen voor wie zichzelf graag verrast: dit tempeltje gewijd aan de wortel huist in een voormalige elektriciteitscabine. Soorten wortels, wortelobjecten en uitleg allerhande… Alleen van buiten te bezichtigen maar dan wel 24 uur per dag!

Het museum wordt onderhouden door een genootschap waarvan de leden niet meer dan… 10 wortels mogen kweken, om de wereldwijde koers van de groente niet te kelderen.

Musée de la Carotte
Kinkenbahn
Raeren
Toegang gratis
Informatie: 087785778

Naar de boeren
Rochehaut is een verrukkelijk plekje in een meander van de Semois. De familie Boreux beoefent hier meerdere passies: gasten ontvangen, gastronomisch koken, het land bewerken, dieren kweken. Wie in de Auberge de la Ferme logeert – of in een van de andere herbergen, chalets en vakantiehuisjes op het domein – kan nog een verbazingwekkende plek gaan ontdekken: het Landbouwmuseum, dat de bezoeker op een ludieke en boeiende manier laat kennismaken met het boerenleven van weleer.

Er zijn zelfs kostuums voor bezoekers die zich helemaal in het thema willen inleven! Breng dezelfde dag een bezoek aan Entre Ferme & Forêt, een dierenpark met herten, kangoeroes, steenbokken, koeien uit de streek, Schotse runderen… Het domein biedt ook diverse themaverblijven aan die beslist het proberen waard zijn.

L’Auberge de la Ferme
rue de la Cense 12
Rochehaut S/ Semois
Verblijf: € 340 p.p.
Toegang tot het Landbouwmuseum: € 9 (vanaf 66 jaar: € 8, combiticket voor 2 attracties: € 16 en € 14).
In de zomer alle dagen open van 10 tot 18 uur (1/10 tot 31/3 enkel in het weekend en tijdens de schoolvakanties).
Informatie: 061461000

Naar de brouwerij
Een brouwerijtje uit de goede oude tijd, gerestaureerd door een gepassioneerd koppel en nu actiever dan ooit. In het dorpje Pipaix vlakbij Dour kunt u in de Brasserie à Vapeur bieren van het huis proeven en kopen. Doe dat bij voorkeur wanneer de brouwerij werkt, elke laatste zaterdag van de maand vanaf 9 uur. Je kunt ook aanschuiven voor gerechten bereid met én vergezeld van streek- of huisbieren.

La Brasserie à Vapeur
rue du Maréchal 1
7904 Pipaix (Leuze)
Bezoek + degustatie: € 5
Bezoek + maaltijd:€ 30 (€ 35 zonder reservering).
Informatie: 069667132

Naar de lantaarnpaal
In de Delvastraat in Laken reconstrueren een twintigtal nog werkende straatlantaarns de geschiedenis van de openbare verlichting in Brussel. Dus bezoekt u deze straat ’s avonds en wandelt u daarna tot aan de esplanade van het Atomium. Want ook de gerenoveerde bollen zijn feeëriek verlicht.

Straatverlichtingmuseum
Delvastraat, tussen de huisnummers 75 en 87, 1020 Laken.
Gratis.
De lantaarns floepen samen met de straatverlichting aan.
Informatie: 070221021

Naar het tolhuis
De jachthaven van Zelzate ligt langs een oude arm van het kanaal Gent- Terneuzen. Daar kocht een echtpaar tien jaar geleden het oude tolhuis en restaureerde het vervallen gebouw. Nu vind je op deze plek een mooie bed and breakfast die ingericht is op oosterse wijze en omringd wordt door een Japanse tuin.

Er is zelfs een kunstgalerij in het gebouw aanwezig. Vlakbij liggen het natuurgebied Canisvliet en het krekengebied van Assenede, Boekhoute en Watervliet.

Tolkantoor Zelzate
Havenlaan 81
Informatie 09 342 78 87
Prijs: € 43 voor tweepersoonskamer.

Bron: Filip Godelaine en Gilda Benjamin in Plus Magazine.

Foto: Hidrodoe in Herentals

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content