Brugse Ommeland

Er zijn zo van die plekken die net iets meer lijken te hebben dan wat de norm voorschrijft. Het Brugse Ommeland is zo’n regio die je nog het best met ronkende superlatieven kunt omschrijven. Alleen al zijn bijzondere buren, de Vlaamse Kust en het wereldberoemde Brugge, geven het Brugse Ommeland de exclusiviteitstempel die het verdient.

Het Brugse Ommeland is slenteren van het ene pittoreske dorpsgezicht naar het andere en genieten van ‘le plat pays’ en andere groenoases. Het fietsnetwerk Brugse Ommeland zorgt voor meer dan 1.000 km fietsplezier. Na een dag vol couleur locale hou je moe maar tevreden halt in een typische kroeg of een gezellige eetgelegenheid.

Wie van al dat plattelandsspektakel even genoeg heeft, vindt een goed alternatief in de sfeerstadjes op mensenmaat. Gezegend met karaktervol erfgoed hebben ze een belangrijke gemene deler: ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te ontdekken. En die ontdekkingsreis hoeft niet noodzakelijk per wagen, per fiets of te voet. Het kan zelfs in galop.

Meer informatie

Brugse Ommeland

Brugge

Vermoeid van het zalig nietsdoen aan het strand? Wil je ook nog iets anders beleven dan strandgebonden ontspanning? Zin in een brokje cultuur, een dagje shoppen, een fietstochtje tussen Kust en Brugge? Op amper enkele kilometers van de heerlijke kustlijn ligt het kosmopolitische Brugge, een parel aan de kroon van Europa.

Unesco verklaarde de hele binnenstad tot werelderfgoed; je zult vaststellen dat Brugge deze eretitel met fi erheid draagt. Brugge, stad op mensenmaat, biedt een boeiende afwisseling van levendige winkelstraten, stille steegjes, gezellige terrasjes, musea naar ieders interesse, monumenten, romantische ‘reien’.

Een aanrader: kom met het openbaar vervoer. Wil je dan toch de wagen nemen, laat hem dan achter op een van de vele parkings aan de rand van de binnenstad.

Meer informatie

Toerisme Brugge

Foto: Westtoer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content