Bezienswaardigheden

BrusselGrote Markt: Eén van de mooiste pleinen van Europa ligt in het hart van Brussel. Het wordt omringd door Gotische en Barokke gebouwen. Pronkstuk op de Martk: het Stadhuis (1402-1455).

Manneken Pis: Dit kleine bronzen beeldje staat achter het stadhuis en symboliseert de spotzieke Brusselse geest. Manneken Pis krijgt geregeld een andere outfit aan en zijn volledige garderobe kan je bezichtigen in het Stedelijk Museum.

Ilôt Sacré: Schilderachtige wijk ten noorden van de Grote Markt.

Regeringswijk: In het centrum van deze statige wijk ligt het volledig symmetrische park De Warande. Daaromheen staan het Paleis der Natie waar het Parlement is gehuisvest, het Koninklijk Paleis, het Paleis der Academiën en andere regeringsgebouwen.

Atomium: Één van de bekendste symbolen van Brussel. Het bouwwerk in de vorm van een atoom werd in 1958 ter ere van de Wereldtentoonstelling gebouwd.

BruggeStadje met prachtige middeleeuwse gebouwen, kleine straatjes, mooie pleinen en kronkelende kanalen en riviertjes. Brugge wordt ook wel Venetië van het Noorden genoemd.

AntwerpenIn deze zeer veelzijdige stad vind je prachtige musea zoals het Rubenshuis, Plantin-Moretusmuseum en het Volkskundemuseum, mooie brede en kleine schilderachtige winkelstraten, romantische pleinen en gezellige uitgaanswijken.

GentNog zo’n bijzondere historische stad. Enkele hoogtepunten: Belfort (95 meter hoge toren met een klokkenspel uit de 17e eeuw), Sint-Baafskathedraal waar Keizer Karel in 1500 werd gedoopt, Sint-Baafsabdij, de Graslei met een serie vreemde oude huizen, het stadhuis, de middeleeuwse burcht Gravensteen en de Vrijdagmarkt.

LeuvenHier bevindt zich de oudste universiteit van Nederland en België. Leuven is nog altijd en uitgesproken studentenstad met een uitgaansleven dat internationale bekendheid geniet. Enkele bezienswaardigheden: Oude Markt, Grote Markt met het rijkelijk versierde stadhuis en nationale bank, Groot Begijnhof en de Sint-Pieterskerk. Net buiten Leuven: Arenberg Kasteel en Abdij van ’t Park.

Belgische kustTypisch voor de 65 kilometer lange kust zijn de brede zandstranden. Er liggen ongeveer 15 kustplaatsjes die allemaal een andere sfeer ademen: van het mondaine Knokke tot het rustige Westende.

Ardennen

Uitgestrekt natuurgebied in het zuidoosten van België. Je kan in de Ardennen prachtige wandelingen maken, een kanotocht maken, mountainbiken, allerlei avontuurlijke tochten en een bezoekje brengen aan de vaak zeer mooi gelegen stadjes en dorpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content