België

Historische gebouwen, rijke kunststeden, chocolade en meer dan vierhonderd soorten bier: voor heel wat buitenlandse toeristen is ons land een cultureel en culinair mekka.

In eigen land valt heel wat te ontdekken. Aangezien België één van de kleinste landen van Europa is, liggen alle bezienswaardigheden erg dicht bij elkaar. De hoofdstad Brussel is met ongeveer één miljoen inwoners de grootste stad. Per jaar krijgt de stad ongeveer zes miljoen bezoekers over de vloer, waarvan 70 procent voor zaken. Bovendien biedt Brussel onderdak aan tal van Europese instellingen. Door haar centrale ligging vormt de stad dan ook een ideale uitvalsbasis voor de verkenning van België.

Zowel qua cultuur als qua natuur biedt ons land tal van mogelijkheden. Vooral de grote steden genieten wereldfaam omwille van hun rijke artistieke traditie en hun historische gebouwen. Zo is de grote markt van Brussel meer dan een bezoekje waard. Ook de huizen van Victor Horta, die verspreid liggen over de stad, zijn een must.

In Gent vormt de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods een kunsthistorische topper. Met het Rubenshuis en het Plantijn Moretus-museum heeft Antwerpen dan weer twee enorme troeven. Brugge tenslotte is als het ware één groot openluchtmuseum. Bovendien vormt bijna elke stad en zelfs elk dorp in de zomer het toneel voor een muziek- of theaterfestival.

Ook op culinair vlak is ons land een echte topper. In elke stad zijn er massa’s restaurants met lokale of internationale specialiteiten om van te genieten. Voor ieders smaak en ook voor ieders budget is er wat wils: van een eenvoudig pak friet tot een verfijnd meergangenmenu in een sterrenrestaurant. Na het eten kan je gezellig doorzakken in een plaatselijke kroeg en één van de circa vierhonderd soorten Belgische bier proeven.

Qua natuur is vooral Wallonië de moeite waard. Tijdens de zomer vormen de Ardennen het ideale decor voor lange wandelingen, tijdens de winter kan je er aan wintersport doen. Ook een bezoek aan de grotten van Han, de watervallen van Coo of de indrukwekkende scheepslift van Strépy-Thieu, die een hoogteverschil van meer dan zeventig meter overbrugt, is meer dan de moeite. Om volledig tot rust te komen is een bezoek aan Spa een aanrader.

Aan Vlaamse zijde kunnen toeristen ontspannen aan de kust en in de Vlindertuin van het Zwin. Of ze kunnen een fietstocht maken langs de mooi uitgebouwde fietsroutes in Limburg of de Kempen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content