Tijdzone
+ 1 uur

Valuta
Pula

Beste reistijd
De beste tijd om Botswana te bezoeken is de periode van april tot september. De temperaturen overdag zijn dan aangenaam, het is droog en het is de meest geschikte periode om wilde dieren te zien. In juli en augustus kan het wel erg druk worden.

Afstand
De afstand tussen Brussel en Gabarone is 8669 kilometer. Je vliegt er 10,5 uur over.

Verkeersregels
Het verkeer in Botswana rijdt aan de linkerkant van de weg. De wegen in Botswana zijn redelijk goed onderhouden en toeristen kunnen er zonder problemen zelf rijden. Veiligheidsgordels zijn verplicht. Buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 120 km/u en binnen de bebouwde kom van 60 km/u. Pas wel op met overstekend wild op de weg.

Openbaar vervoer
Binnen Botswana is bijna geen openbaar vervoer. In de stad kan je gebruik maken van taxi's. Naar Bulawayo in Zimbabwe en Johannesburg en Kaapstad in Zuid Afrika rijden treinen, maar verder ben je aangewezen op een huurauto of het vliegtuig. Verschillende toeristische gebieden in het noorden van Botswana kan je enkel met het vliegtuig bereiken.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Botswana.

Gezondheid
Het gezondsheidadvies voor Botswana van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen

Reisadvies
Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit
220-240 volt

Telefoon
00 267

Links

Botswana Tourism Board

Regering

Tijdzone+ 1 uurValutaPulaBeste reistijdDe beste tijd om Botswana te bezoeken is de periode van april tot september. De temperaturen overdag zijn dan aangenaam, het is droog en het is de meest geschikte periode om wilde dieren te zien. In juli en augustus kan het wel erg druk worden.AfstandDe afstand tussen Brussel en Gabarone is 8669 kilometer. Je vliegt er 10,5 uur over.VerkeersregelsHet verkeer in Botswana rijdt aan de linkerkant van de weg. De wegen in Botswana zijn redelijk goed onderhouden en toeristen kunnen er zonder problemen zelf rijden. Veiligheidsgordels zijn verplicht. Buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 120 km/u en binnen de bebouwde kom van 60 km/u. Pas wel op met overstekend wild op de weg.Openbaar vervoerBinnen Botswana is bijna geen openbaar vervoer. In de stad kan je gebruik maken van taxi's. Naar Bulawayo in Zimbabwe en Johannesburg en Kaapstad in Zuid Afrika rijden treinen, maar verder ben je aangewezen op een huurauto of het vliegtuig. Verschillende toeristische gebieden in het noorden van Botswana kan je enkel met het vliegtuig bereiken.DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Botswana.GezondheidHet gezondsheidadvies voor Botswana van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in AntwerpenReisadviesHet reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse ZakenElektriciteit220-240 voltTelefoon00 267LinksBotswana Tourism BoardRegering