DE KARMELIET/ REFTER

Culinair erfgoed

Geert Van Hecke is chef-kok en eigenaar van De Karmeliet, het hoogst aangeschreven eethuis van Brugge. Hij is een nuchtere vakman, die zijn schouders ophaalt bij het gekakel rond de moleculaire keuken. Hij behoudt het respect voor zijn leermeester Alain Chapel. Voor Van Hecke is er maar één keuken: de keuken van de smaak! Als u dit culinair stadsportret leest, is om de hoek van De Karmeliet de nieuwe brasserie Refter geopend. Dat is het juiste adres om lekkernijen te proeven uit ons culinair erfgoed. De spijskaart vermeldt: terrines, pasteien, buikspek, kip van het spit, zeven uur in de oven gegaard konijn, lamsragout en andere suddergerechten en stoofpotten.

De Karmeliet: Langestraat 19, 8000 Brugge. 050 33 82 59. Refter: Molenmeers 2, 8000 Brugge. Zeven op zeven open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content