Shoppen

In Bangkok kan je op verschillende manieren winkelen: je kan naar de markt, naar de kleine winkeltjes in de stad of naar één van de grote shopping malls.

Markt

In Bangkok heb je heel veel markten. Op sommige markten vind je één specifiek product, zoals bloemen of vis, op andere vind je dan weer zowat alles wat je je kan inbeelden. Zo behoort de Chatuchak weekendmarkt tot de grootste van de hele wereld. Het enorme complex herbergt zo’n 15.000 kraampjes en per dag komen er circa 250.000 bezoekers langs. Je vindt er dan ook zowat alles: voedsel, kledij, dieren en typisch Thaise producten.

Daarnaast is Bangkok bekend om zijn drijvende markten op de talrijke kanaaltjes. Langzaamaan worden de drijvende markten in de stad zelf overbodig, maar in de omgeving vind je ze wel nog. Kleine bootjes doen er dienst als kraampje om waar aan de man te brengen. Eén van de grootste drijvende markten is Damnoen Saduak, op zo’n tachtig kilometer ten zuiden van Bangkok.

Hoewel de meeste markten ’s morgens plaats vinden, zijn er ook speciale nachtmarkten. Ook daar heb je een ruime keuze aan eten.

Shopping malls

Naast markten zijn ook de shopping malls naar Amerikaans model een wijdverspreid fenomeen in Bangkok. In die grote winkelcentra vind je zowel Thaise merkkleding als grote Westerse merken. Naast kledingwinkels liggen er ook meestal heel wat voedselkraampjes, een bioscoop en discotheek in de malls. De lage prijzen maken ze erg geliefd.

Tot enkele jaren terug was Siam Paragon het grootste winkelcentrum. Naast winkels en een bioscoop vind je er het grootste aquarium van Zuidoost-Azië, een opera en een bowlingbaan. In deze mall verkoopt men vooral luxegoederen. CentralWorld is dan weer speciaal, omdat het met zijn meer dan 500 winkels het grootste winkelcentrum van Zuidoost-Azië is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content