Praktische informatie

Tijdzone+6 uur in de winter, +5 uur in de zomer

GeldBaht

Beste reistijdVan november tot en met februari valt het droge seizoen en dan zijn de temperaturen het aangenaamst. Ook tijdens de eerste overgangsperiode, van maart tot eind mei, is het nog aangenaam in Thailand.

De regenval concentreert zich voornamelijk tussen juni en oktober. Dan vallen er korte, hevige buien. Maar na de regen komt er meteen weer zonneschijn.

Culturele gedragsregels Je moet Boeddhistische monniken met respect behandelen. Dit betekent concreet dat vrouwen hen niet mogen aanraken of er niet naast mogen zitten. Wel mag je er mee praten, al verstaan ze niet allemaal Engels. Ook mag je je voetzolen niet laten zien of ze niet naar Boeddha richten. Voetzolen zijn immers het minste deel van het lichaam.

In de tempels moet je er goed gekleed bijlopen. Ook mag je de Boeddhabeelden niet aanraken.

Praat niet minachtend over de Thaise koning of het land zelf. Laat ook niet merken als je boos wordt, dit zal de situatie alleen maar verslechten.

Afstand9.254 kilometer. Dat is 11 uur vliegen.

VerkeersregelsZelf rijden in Thailand is mogelijk als je over een geldig internationaal rijbewijs beschikt. De meeste verkeersborden staan in het Engels aangegeven en ook Engelstalige kaarten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Al verschilt de Engelse schrijfwijze van Thaise plaatsen wel van streek tot streek.

Wel moet je je aan de Thaise verkeersregels houden en je aanpassen aan de Thaise mentaliteit. De Thai rijden links en kennen niet echt veel verkeersregels. Dus je moet goed anticiperen en voorzichtig rijden.

Voor de voorrang geldt dat wie het dichtst bij de kruising staat, voorrang heeft. Ook passen de Thai de regel ‘hoe groter en daarna hoe duurder, hoe meer voorrang’ wel eens toe. In Bangkok is het verkeer wel erg chaotisch en staan er op sommige plaatsen de hele dag en nacht door files.

Als je het toch niet ziet zitten om zelf te rijden, kan je nog altijd een auto met chauffeur huren.

Openbaar vervoerIn Thailand kan je erg gemakkelijk en relatief goedkoop met het openbaar vervoer reizen. Zelfs de verste uithoeken van het land zijn bereikbaar via een modern netwerk van snelwegen en sporen. Al kan je wel lang onderweg zijn.

De service in de bussen met airconditioning en treinen is goed, vaak krijg je bij je kaartje zelfs een maaltijd. In lokale bussen zijn er wel vaak problemen met kaartjes. Je betaalt soms te veel en soms stopt de bus zomaar en moet je zelf maar zien hoe je verder raakt. Bangkok telt drie busterminals, die elk de verbinding onderhouden met een bepaalde regio.

Ook kan je vanuit Bangkok naar alle belangrijke steden in het zuiden, het noorden en het noordoosten sporen. Binnenlandse sneltreinen hebben drie verschillende klassen. De langzamere treinen kennen enkel 3e klas. Bij grote stations en bij de Advance Booking Office (Bangkok Railway Station) kan je je kaartjes drie maanden op voorhand kopen.

Voor korte afstanden, bijvoorbeeld in toeristische trekpleisters als Phuket, is de taxi een ideaal vervoermiddel. Belangrijk is wel dat je voor het instappen onderhandelt over de prijs, anders wordt je soms tot het vijfvoudige van de normale prijs aangerekend. Eigen aan Thailand zijn ook de tuk-tuks, een soort van gemotoriseerde driewieler.

Documenten Benodigde reisdocumenten voor Thailand.

Gezondheid Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220 Volt

Telefoonnummer0066

Nuttige adressenAmbassade Thailand in België

Ambassade België in Thailand

LinksTourism Authority of Thailand

Tourism Thailand

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content