Onderweg

De luchtkwaliteit in Bangkok laat – om het eufemistisch uit te drukken – te wensen over. Om je in Bangkok te verplaatsen ligt de taxi daarom het meest voor de hand. Wel kies je best voor een ‘Meter-Taxi’ en moet je er op letten dat de chauffeur de meter ook effectief aan zet. Als hij weigert, stap dan gewoon terug uit en roep een andere taxi. Een taxi nemen is niet duur, al moet je de tol op de Express-weg wel zelf betalen.

Andere vormen van taxi’s zijn de tuktuk, een soort driewieler, en motortaxi’s. Beide vervoersmiddelen zijn echter vooral geschikt voor korte afstanden. Bovendien is de motortaxi niet zonder gevaar.

Een ander speciaal vervoersmiddel in Bangkok is de Skytrain. Zestien meter boven de grond brengt hij je super snel én in alle frisheid naar je bestemming. Al is nog niet heel de stad bereikbaar. Er zijn voorlopig twee lijnen, de Sukhumvit- en de Silom-lijn, die elkaar in het centraal station Siam kruisen.

Niet alleen boven, maar ook onder de grond beschikt Bangkok tegenwoordig over vervoer. Op sommige plaatsen, zoals Silom en Asok, kan je overstappen van de Skytrain op de metro.

Soms is het handiger om over het water naar je bestemming te gaan. Zo kan je met de snelboot over de Caho Praya rivier. Deze “busdienst” op het water brengt je goedkoop van pier naar pier. Bijkomend voordeel is dat het erg verkoelend is op het water. Daarnaast varen er ook Klong-boten op de resterende kanaaltjes.

Voor bestemmingen buiten de stad kan je in Hualamphong Station, het centraal station van Bangkok, de trein nemen. Ook rijden er zowel in als buiten de stad heel wat bussen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content