Praktische informatie

Tijdzone +1 uur

GeldSyrische pond

Beste reistijdVoor- en najaar zijn de beste periodes om Syrië te bezoeken. De temperatuur ligt dan rond de 20°C. Midden in de zomer kan de temperatuur oplopen tot 45°C en in de winter kan het redelijk koud worden, geregeld regenen en valt er zelfs af en toe sneeuw.

Culturele gedragsregelsIn de toeristische gebieden buiten de steden is het geen probleem om shorts of t-shirts met korte mouwen te dragen. In de stad en op het platteland kan je dat als vrouw beter niet doen. Bij het bezoeken van een moskee moeten vrouwen hun hoofd bedekken en ook in een kerk verschijn je beter niet te bloot.

De lonen in Syrië liggen erg laag. Chauffeurs, kruiers, obers en gidsen leven van de fooien die ze krijgen. Er wordt dan ook van je verwacht dat je altijd een extraatje geeft.

Tijdens de Ramadan is het niet beleefd om tussen zonsopgang en zonsondergang in het openbaar te eten, drinken of roken.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Damascus is 3.225 kilometer. Je vliegt er vier uur over.

VerkeersregelsHet verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. Het huren van een auto is nogal prijzig en ook het rijden in Syrië is heel anders dan je gewend bent. Binnen de steden is het enorm druk en houdt vrijwel niemand zich aan de verkeersregels. Buiten de steden is het veel rustiger op de weg, maar je kan hier voortdurend verrast worden door schapen en zeer trage tractors. De wegen worden niet verlicht waardoor het vooral ’s avonds en ’s nachts behoorlijk gevaarlijk kan zijn.

Wanneer je met de auto rondtrekt is het veiliger om met twee auto’s te reizen. Neem ook altijd voldoende water, voedsel en benzine mee.

Openbaar vervoerEr zijn binnenlandse vluchten tussen Damascus en Aleppo, Qamishle, Lattakia en Deir ez-Zur. De afstanden tussen de Syrische steden zijn niet zo groot en daarom kan je net zo goed met de trein of bus reizen. De treinen zijn goedkoop en ze rijden meestal op tijd, maar wel erg langzaam.

De bus is een prima alternatief. De wegen verkeren in goede conditie, de bussen – zeker die van de busmaatschappijen Pullman en Karnak – zijn comfortabel en goedkoop en ze rijden frequent. Je kan ook een taxi nemen, maar die zijn een stuk duurder. Ze zijn wel erg handig binnen de steden.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Syrië.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220 Volt

Telefoonnummer00 963

LinksSyria Tourism

Visit Syria

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content