Bezienswaardigheden


De hoofdstad Damascus behoort tot de oudste steden ter wereld. In de loop van de eeuwen woonden hier Armeniërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Arabieren en ze drukten allemaal hun stempel op de stad. De prachtige Umayyad moskee ligt in het hart van de stad vlak naast de souk waar je uren kan ronddwalen langs winkeltjes en kraampjes.

Ook Aleppo is een zeer oude stad en heeft de grootste souk ter wereld. Bezoek ook de indrukwekkende citadel die de stad domineert en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt.

Midden in de woestijn ligt één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten, de oasestad Palmyra die ook wel ‘de vogel van de woestijn’ wordt genoemd. Tussen de heuvels en omringd door palmbomen liggen hier de tempels, zuilen en koloniale straten van een Romeinse stad uit de tweede eeuw.

Een hoogtepunt uit een andere tijd is het Crac des Chevaliers, het best bewaarde kruisvaarderkasteel in het Midden-Oosten. Dit romantische kasteel compleet met torens, tunnels en een ophaalbrug werd in 1030 door de Arabieren gebouwd. Ook van het kasteel van Saladin – de wereldberoemde Koerdische veldheer – vlakbij de havenstad Lattakia is nog veel intact.

De christenen lieten ook hun sporen na in Syrië. Bovenop een heuvel ten noorden van Aleppo ligt Qal’at Samaan, een enorme kerk die in 459 werd gebouwd op de plaats waar de heilige Simeon stierf. Het honingkleurige gebouw, ooit de grootste kerk ter wereld, is prachtig en het uitzicht over de omgeving overweldigend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content