Bezienswaardigheden Oost-Maleisië

Het deel van Maleisië dat op Borneo ligt is veel minder dicht bevolkt dan westelijke Maleisië. Sarawak staat bekend om zijn rivieren en Sabah om zijn bergen. De twee deelstaten zijn gezegend met hemelse stranden.

De interessantste stad is Kuching, de hoofdstad van Sarawak. Het hart van deze kleurrijke, exotische stad wordt gevormd door de Sarawak River met daarlangs een mooie boulevard. Bezoek hier zeker de Chinese wijk met zijn typische huisjes en het Sarawak Museum over de geschiedenis van Borneo.

Het Nationale Park van Mulu bezit met de Sarawak Chamber de langste grot ter wereld. Maar dit is maar één van de 26 grotten die het park rijk is. Boven de grond groeien meer dan 170 verschillende soorten orchideeën die zorgen voor een enorme vlinderpopulatie. Ook het Niah Nationale Park staat bekend om zijn grotten. Hier werden bovendien 40.000 jaar oude menselijke resten gevonden.

Een tip in Sarawak : maak een boottocht op één van de vele rivieren door de jungle. Een tochtje op de Skrang River voert je bijvoorbeeld langs dorpjes waar de Iban in hun traditionele ‘longhouses’ wonen.

Om de 4092 meter hoge Mount Kinabalu in Sabah kan je niet heenkijken. Je kan, ook zonder klimervaring, naar de top van deze berg wandelen. Je komt dan door een enorme variatie aan landschappen en vegetatie. Op de top word je beloond met een overweldigend uitzicht.

Andere bezienswaardigheden in Sabah zijn het grootste opvangcentrum ter wereld voor oerang oetangs bij Sandakan, het reservaat voor zeeschildpadden Turtle Island Marine Park voor de kust van Sandakan, kleine dorpjes van de Bajau (ook wel zigeuners van de zee genoemd), authentieke rijstdorpjes in het binnenland en voor de kust paradijselijke eilandjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content