Petra ligt op ongeveer 4 uur rijden van Amman. Je kan een auto huren en er zelf heen rijden of je kan vanuit Amman of Aqaba de bus nemen. Vooral de bussen van Jordan Express Travel & Tourism Bus Company (JETT) zijn aangenaam en voorzien van airconditioning.

Wil je Petra goed bekijken, dan heb je daar zeker een dag of drie voor nodig.

Bereid je goed voor op heel wat gewandel en geklim. Alleen al om Al Deir (het klooster) te bereiken moet je 800 treden bestijgen. Zorg dan ook voor goede schoenen, voldoende water en bescherming tegen de brandende zon.

Kleed je, om de Jordaniërs niet tegen het hoofd te stoten, niet te bloot.

De beste momenten om foto’s te maken zijn de vroege ochtend of late namiddag. De prachtige natuurlijke tinten van de rotsen worden dan nog versterkt door de zonnestralen die er schuin op schijnen.

Wil je de rotswoningen van binnen bekijken, dan komt een zaklamp goed van pas.

Je kan Petra ook ’s avonds bezoeken. Om 20.30 uur start bij het bezoekerscentrum start de Petra by Night Tour. De Siq en delen van Petra worden dan met kaarsen verlicht.

Enkele leuke souvenirs: versierde messen, flesjes met gekleurd woestijnzand en traditionele sieraden gemaakt door Bedoeïenen.

Het is in Jordanië gebruikelijk om te onderhandelen over de prijs, maar verwacht niet te veel. Meer dan een derde zal je niet van de prijs afkrijgen.

Een mooie tijd om Petra te bezoeken is het voorjaar. Overal staan dan prachtige bloemen en struiken in bloei die bovendien een heerlijke geur verspreiden.

In Petra zijn geen voertuigen toegelaten, maar je kan wel een paard, ezel, kameel of paard en wagen huren.

In Petra heb je een ruime keuze aan hotels en restaurants, passend bij ieders smaak en budget. Een erg mooi, maar niet goedkoop, hotel is het Mövenpick Hotel, geheel gebouwd in traditionele Arabische stijl. Als je er niet overnacht is het gewoon al leuk om even naar binnen te lopen of er iets te eten of drinken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content