Shopping


Amman is een prima winkelstad. Breng in de eerste plaats een bezoek aan de ‘Gold Souq’, een smal straatje in het centrum van de stad dat blinkt van het goud. Je vindt hier de ene naast de andere juwelier. Een bijzondere belevenis, ook als je niet in sieraden geïnteresseerd bent.

Jordanië staat bekend om zijn mooie borduurwerken. De ontwerpen zijn uniek en variëren van dorp tot dorp. Dit en andere traditionele handgemaakte artikelen zoals flesjes gevuld met woestijnzand en versierde messen kan je in verschillende winkels in Amman kopen. De kans is groot dat je bij een bezoek aan een winkel koffie of thee aangeboden krijgt. De Jordaanse bevolking is ongelofelijk vriendelijk en gastvrij.

De laatste jaren verrijzen er ook steeds meer moderne winkels met designerkleding. Die vind je onder andere in Sweifieh, Abdoun, Jabal al-Hussein en Wakalat Street . En natuurlijk ontbreken de ‘malls’ naar Amerikaans model zoals Abdoun Mall, Amman Mall, Mecca Mall en het Zara Shopping Centre niet.

De meeste winkels hanteren, net als hier, vaste prijzen, maar in de winkeltjes in het oude centrum loont het de moeite om af te dingen.

Een leuk voordeel voor toeristen is trouwens dat ze geen goederenbelasting hoeven te betalen. Wanneer je iets koopt betaal je 16 procent belasting, maar die krijg je later terug. Winkels met het Premier Tax Free teken zorgen ervoor dat je het belastinggeld terugkrijgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content