Onderweg in de stad


De meest gebruikelijke manier om in Amman rond te reizen is met de taxi. Die rijden er in overvloed. Ze zijn geel en voorzien van een groen logo. Neem geen taxi’s met een ander logo, want die komen uit een andere stad en mogen volgens de wet geen passagiers meenemen in Amman.

Binnen Amman zal je niet meer dan 3 Jordaanse dinar kwijt moeten zijn voor een ritje. De meeste taxichauffeurs zijn eerlijk en proberen je niet op te lichten, maar wees toch altijd op je hoede. Het is niet gebruikelijk om een taxichauffeur fooi te geven en je kan het beste zorgen voor gepast geld.

Je kan natuurlijk ook zelf rijden in Amman, maar echt aan te raden is dat niet. Buiten het oude centrum is het nog te doen, maar ook daar lappen de bestuurders voorrangsregels aan hun laars en kan het – zeker tijdens het spitsuur – erg druk worden. In het oude centrum zijn de wegen vaak smal, steil en erg chaotisch.

Wandelen in Amman is overigens niet aan te raden. De trottoirs zijn bar slecht: ze zijn hobbelig met overal kuilen, middenin het toch al vaak smalle trottoir groeien bomen en er staan vaak auto’s op geparkeerd. Bovendien kan je drukke wegen bijna niet oversteken, echt een gevaarlijke onderneming. Jordaanse bestuurders zijn immers helemaal niet ingesteld op voetgangers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content