Aan tafel


Uit eten gaan is een geliefde bezigheid bij de rijkere Jordaniërs. Er is dan ook keuze genoeg, van traditioneel Arabisch eten tot de westerse keuken. Het is natuurlijk het leukst om een traditioneel restaurant te bezoeken. Het eten is daar bovendien vaak goedkoop, je wordt verrast met live entertainment en soms mag je er zelfs met je handen eten.

Een bijzonder restaurant ligt iets buiten Amman op de weg naar de luchthaven: Kan Zaman. Dit was vroeger een ommuurd dorpje, maar het werd omgevormd tot een complex met een traditioneel Arabisch restaurant en talloze winkeltjes waar je typische Jordaanse handwerkartikelen kan kopen.

De meeste hotels beschikken over één of meerdere restaurants, er zijn Amerikaanse fastfoodrestaurants en traditionele shoarmatentjes. De grootste concentratie betere restaurants vind je in wijk Shmeisani.

Enkele typische Jordaanse gerechten: mensaf (gestoofd lam met yoghurt), musakhan (geroosterde kip met uien) en mahshi waraq inab (duirvenbladeren gevuld met vlees, rijst en kruiden). Jordaniërs houden erg van zoet en de chocolaatjes, koekjes en zoete nagerechten zijn dan ook erg populair en lekker.

Mensen gaan erg laat uit eten. De keukens zijn meestal geopend van 19.30 tot 1.00 uur, maar tot 21.30 gaan enkel toeristen aan tafel.

In hotels en restaurants betaal je meestal zo’n tien procent extra voor de service. Je mag zelf beslissen of je daar bovenop nog een fooi wil geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content