Tanuki

Al twintig jaar gewaardeerd bij kenners.

Twintig jaar restaurant houden is een hele prestatie. Als Vlaming zo lang een Japanse eetgelegenheid in ons land vlot laten draaien is een echte krachttoer! Ivan Verhelle is de man die Brugge al die tijd van zeer goede sushi, sashimi en teppanyakigerechten voorzag. Japanse toeristen met heimwee naar hun keuken bevestigen dat ze in Tanuki aan het juiste adres zijn.

Verhelle spreekt niet alleen de oosterse taal, hij ademt als het ware Japans. Zijn kaart is uitermate rijk geschakeerd en bijzonder overzichtelijk. Jammer dat een aantal specifieke lekkernijen zoals toro en uni er niet op vermeld staan, terwijl ze bijna steeds aanwezig zijn. Om te onderstrepen dat Japanse chefs ook creatief zijn en van afwisseling houden, presenteert Tanuki een suggestiebord met minder bekende gerechten en innovaties. We kozen voor een gemakkelijk menu rond sashimi en kregen eerst een paar hapjes met onder meer krokant en zilt zeewier. Na een voorgerechtje en een niet te rokerig misosoepje volgde het hoofdgerecht met diverse soorten rauwe vis dat qua portie ruim volstond. IJs van groene thee sloot de vlot geserveerde lunch af (30 euro).

Op de wijnkaart, die overwegend Europees getint is, staan een aantal opmerkelijke sakewijnen. In Tanuki is er ook een winkelstand met tal van moeilijk te vinden specialiteiten.

Tanuki, Oude Gentweg 1, 8000 Brugge, 050 34 75 12, Maandag en dinsdag gesloten.

Technische fiche: knackresto.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content