Samouraï

Rauwe vis is specialiteit.

Samouraï is een van de eerste Japanse restaurants in ons land. De twee eigenaars, kok Harumi Saïto en Teruo Sasaoka, openden Samouraï 34 jaar terug in een groezelige galerij aan de Wolvengracht. Harumi schreef zich als boerenzoon op 16-jarige leeftijd in aan de koksschool van Tokio. Hij ging in de leer in restaurant Kanagawa-Ken in Yokohama, stond acht jaar naast sushimeester Sugiyama Sokichi in restaurant Sushi-Ko Honten in Tokio en maakte kennis met de Franse keuken in het Maison du Cygne in Brussel. Hij behandelt nobele producten, zoals eersteklas rauwe vis, met het grootste respect. Dat wil onder meer zeggen: minimaal contact met de handen, nooit rechtstreeks op ijs bewaren, juist versnijden…

Even hadden wij de indruk dat er sleet op Samouraï was gekomen, maar een recent bezoek wist ons te overtuigen dat de twee de teugels weer stevig in handen hebben. Er werd nieuw, jong personeel aangetrokken en de bereidingen behoren weer tot het beste wat de Japanse keuken in ons land te bieden heeft.

Specialiteiten zijn sushi en sashimi. Hoofdgerechten kosten 30 en 50 euro, een glaasje witte wijn 10 euro en een Côte-Rôtie, La Turque 2004 van Guigal komt op 530 euro. Eersteklas producten zijn duur en dat merk je in Samouraï extra! Maar zelfs met deze prijzen zijn de tafels druk bezet.

Samouraï: Wolvengracht 28, 1000 Brussel. 02 217 56 39. Dinsdag en zondagmiddag gesloten.

Technische fiche: knackresto.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content