Onderweg

Naar Delhi

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways vliegt elke dag vanuit Brussel rechtstreeks naar Delhi. Eén vlucht per dag, de vlucht duurt ongeveer acht uur.

In Delhi

Als je je op de meest traditionele manier wil verplaatsen kan je een beroep doen op de geel/groene autoriksja. Het is een goedkoop transportmiddel dat ook door de inwoners van Delhi veel wordt gebruikt. En de open wagentjes zijn best aangenaam in het warme klimaat. Over de prijs moet je wel onderhandelen. Iets duurder zijn de gewone taxi’s. Hiervoor tel je minstens 100 roepies (1,5 euro) neer.

Bussen zijn eigenlijk een weinig noemenswaardig alternatief. Ze zijn sterk verouderd en zitten meestal overvol. Bovendien is het als toerist niet zo gemakkelijk om de busdiensten- en trajecten te achterhalen.

Eigenlijk is de volop in aanbouw zijnde metro het beste transportmiddel. In 2003 werd de eerste steen gelegd en intussen beslaat het netwerk een vierde van de stad. Tegen 2010 moeten alle trajecten voltooid zijn en zullen ook alle bezienswaardigheden met de metro te bereiken zijn. In de ultramoderne metrostations is bovendien alles in het Engels aangeduid. De ondergrondse is met 8 roepie (12 cent) voor een rit ook spotgoedkoop. De eerste metro rijdt om 6 uur ’s ochtends, de laatste om 11 uur ’s avonds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content