Filippijnen

7.107 eilandjes vormen samen de Filippijnen. De grootste twee eilanden zijn Luzon en Mindanao en vormen samen tweederde van het totale landoppervlak van de Filippijnen. Het land is grotendeels ongerept: 2.500 eilandjes dragen geen naam en maar 2.000 eilanden worden bewoond.

Het eilandenrijk van de Filippijnen strekt zich 1.850 kilometer uit van noord naar zuid en heeft een totale kustlengte van 35.000 kilometer. De stranden die zich langs deze eindeloze kusten bevinden mogen zich tot de mooiste van de wereld rekenen.

Natuur

Paradijselijke stranden, betoverende eb- en vloedlandschappen en gigantische vulkaangebergten kenmerken het landschap. De Filippijnen behoren met hun uitgestrekte laaglanden en bergregenwouden tot de meest diverse ecosystemen van de wereld.

Er groeien 14.000 verschillende plantensoorten, waaronder 1.000 planten die tot de orchideeënfamilie behoren. Ook de fauna is zeer divers. Er leven meer dan 200 zoogdieren en 550 vogelsoorten op de eilanden. Onder water gaat er een wereld voor je open: je kan een grote hoeveelheid koraal, mosselen, kleurrijke vissen en onderwaterplanten van dichtbij bekijken.

Cultuur

De cultuur van de Filippijnen is zo gevarieerd als het leven zelf. Oeroude tradities en culturen ondergingen de afgelopen honderd jaar invloeden van buitenaf. Hun diepe verbondenheid met oude riten en religieuze tradities en hun grenzenloze levensvreugde komt wellicht het beste tot uiting in de kleurrijke en levendige festivals die het hele jaar en in het hele land worden gehouden.

Op de Filippijnen vind je wereldberoemde cultuurschatten zoals de adembenemend mooie terrassen van Banaue (ook wel Achtste Wereldwonder genoemd), de ommuurde stad Intramuros, het Rizal Park in Manila en vele andere unieke bezienswaardigheden die elk jaar weer duizenden bezoekers uit de hele wereld aantrekken.

Avontuur

Spectaculaire excursies rond de kraterranden van niet-actieve vulkanen nemen avontuurlijke bezoekers mee naar tropische regenwouden en indrukwekkende watervallen. De beklimming van de Mount Pinatubo vanaf het eiland Luzon vormt voor de liefhebbers van bergbeklimmen een mooie uitdaging.

Ook het onderwaterleven biedt volop avontuur in een prachtig decor. Op het water kan je uitstekend kajakken en surfen. Rond de Filippijnen bevinden zich de meest sensationele onderwatergebieden van de aarde. Onder het wateroppervlak liggen de indrukwekkende koraaltuinen Apo-Reef, Tubbataha Reeds en El Nido Marine Reserve. Of geniet en kom tot rust op de parelwitte stranden van een van de prachtige eilanden zoals Cebu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content