Wat moet je zien op Lantau Island?


Het bergachtige Lantau is klein, zo’n 142 km². Maar het is schitterend. Een oase van rust, zo dicht bij de gonzende wereldstad. Het eiland heeft vele pittoreske stranden, waar de haaien die dicht bij de kust komen minder te vrezen zijn dan op Hong Kong Island. Er zijn prachtige natuurreservaten met lange wandelpaden. Vooral tijdens de weekends, als iedereen de stad wil uitvluchten, is het er druk.

Vroeger heette Lantau het eiland van de stilte. Een van de meest authentieke plekken is het vissersdorpje Tai O. Woningen op palen in het water. Een paar straatjes groot, in iedere straat hangt de gedroogde vis aan de muren. Achter de deuren hoor je het getokkel van mah-jong, een gokspel dat eigenlijk verboden is. Het geklak, klak, klak van de houten tegeltjes verdrijft de verveling.

Een van de grootste trekpleisters op Lantau is het befaamde Po Lin-klooster. Po Lin betekent zoiets als kostbare lotus. Volgens de brochure zou het in 1905 door drie boeddhistische kluizenaars gesticht zijn. In 1927 werd het officieel ingewijd als een boeddhistisch klooster, en in de jaren zestig werd het sterk uitgebreid. Toeristen krijgen er ’s middags een uitgebreide vegetarische maaltijd aangeboden. Via de steile stenen trap met 256 treden bereik je het 34 meter hoge Tian Tan boeddhabeeld, de grootste zittende bronzen Boeddha ter wereld.

Sinds eind 2005 heeft het Po Lin-klooster concurrentie van Hong Kong Disneyland als populairste attractie op Lantau. Het is een echt Disney pretpark maar bij de bouw is wel rekening gehouden met Chinese tradities zoals Feng Shui. En behalve hamburgers en hotdogs kan je je in dit Disneypark ook tegoed doen aan Chinees eten.

Nog nieuwer is de Ngong Ping 360 Skyrail. De kabelbaan op Lantau Island overbrugt 5,7 km en is daarmee de langste kabelbaan van Azië. Tijdens de overtocht van ongeveer 25 minuten zie je, met een panoramisch uitzicht van 360°, onder meer het spectaculaire vliegveld van Hongkong, een prachtig berggebied en de zittende Boeddha Tian Tan.

De Ngong Ping 360 kan 3500 mensen per uur vervoeren. Bij het eindstation van de kabelbaan, op de top van de berg, ligt het dorpje Ngong Ping. Het dorpje is volledig in traditionele Chinese stijl gebouwd. Hier kun je genieten van de natuurlijke omgeving en van prachtig aangelegde tuinen. In het theehuis leer je alles over de Chinese theecultuur en langs het Wisdom Path lees je eeuwenoude boeddhistische gebeden die in de bomen gekerfd zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content