Shopping


Voor het kopen van dure westerse kledingmerken en andere luxeartikelen moet je niet in Peking zijn. Dit soort producten worden zwaar belast. Het is moeilijk te zeggen waar je het beste kan gaan winkelen omdat alles in Peking razendsnel veranderd, maar toch enkele tips.

Wangfujing Dajie is een autovrij gebied waar je grote warenhuizen en outletwinkels met buitenlandse merken vindt. De beroemde Zijdestraat (Xiu Shui) is een paradijs voor toeristen. De sjofele markt in de openlucht is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een vijf verdiepingen tellend warenhuis. Er staan vaste prijzen bij de artikelen, maar het loont toch de moeite om af te dingen. Alles is overigens veel goedkoper dan in België.

Voor antiek en curiosa kan je terecht op de Liulichang markt. Houd er wel rekening mee dat je een exportvergunning nodig hebt voor antiek dat ouder is dan honderd jaar. Je herkent het aan een rood wassen zegel.

Op de openluchtmarkt Panjiayuan Jiuhuo Shinchang die ieder weekend plaatsvindt kan je leuke koopjes zoals jade, houten spulletjes en porselein op de kop tikken.

De winkels zijn meestal geopend van 8 tot 20.00 uur en dat zeven dagen per week.

Banken

De banken van de Bank of China zijn meestal geopend van 8 uur tot 4 uur met een middagpauze tussen 11.30 en 12.30 uur. De openingstijden van de andere banken variëren.

Foto: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content