En net buiten Peking?


Chinese Muur
De Grote Muur vormt een adembenemend schouwspel: dat stenen snoer met poorten en wachttorens dat zich zo ver het oog reikt door de heuvels slingert. 6000 kilometer lang en men zegt dat het het enige door de mens gemaakte bouwwerk is dat met het blote oog vanuit de ruimte zichtbaar.

De fundamenten voor de Muur werden al in de zevende eeuw voor Christus gelegd toen rivaliserende koningen muren bouwden om hun koninkrijken tegen elkaar te beschermen. In 221 v Chr. werden verschillende koninkrijken verbonden tot het ene land China. Van de reeds bestaande stukken muur werd één Grote Muur gemaakt.

Tegenwoordig zijn enkel de gerestaureerde stukken van de Muur toegankelijk. Badaling ligt het dichtst bij Peking, maar is daardoor ook ontzettend toeristisch en druk. Je kan beter naar Simatai of Huanghuangcheng gaan waar het veel rustiger is.

Zomerpaleis
Het zomerpaleis van de keizerlijke familie van de Qing dynastie ligt tien kilometer ten noordwesten van Peking aan het kunstmatige Kunmingmeer. Het paleis werd in 1750 gebouwd, maar in 1860 verwoest door de Britten. Het huidige paleis stamt grotendeels uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw en werd gebouwd in opdracht van keizerin Ci Xi.

Het Zomerpaleis staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en prachtige paleistuinen met overal paviljoenen, woningen en tempels. Bijzonder is ook de 728 meter lange galerij die van de keukenvertrekken tot aan de marmeren boot in het Kunmingmeer loopt en duizenden originele schilderijen bevat.

Ming graven
Op een groot domein, 45 kilometer ten noorden van Peking, liggen dertien van de zestien keizers van de Ming-dynastie begraven. De keizers kozen zelf de plaats en vorm van het graf. De graven, waarvan er drie voor het publiek toegankelijk zijn, verkeren in zeer goede staat en hebben eerder iets van een onderaards paleis dan van een tombe. Ze bestaan uit verschillende verdiepingen en kamers gedecoreerd met prachtige beelden en kostbaarheden.

Je komt het terrein binnen door een marmeren poort. Via de zeven kilometer lange Weg van de Geest bewaakt door twaalf uit steen gehouwen fantastische dieren en twaalf statige hofdignitarissen, bereik je de graven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content