After 8


Tot voor kort bestond er geen nachtleven in Peking. Het enige avondlijke vermaak was de opera of een acrobatiekvoorstelling. Peking is nog niet zo hip als Shanghai, maar ook hier verrijzen in snel tempo bars, disco’s, bioscopen, theaters en andere uitgaansgelegenheden. Om te weten wat de populaire plaatsen zijn kan je het beste kijken in gratis krantjes zoals Beijinger,Xianzai Beijing en City Weekend Beijing.

De opera is nog altijd erg populair bij Chinezen en voor buitenlanders een heel spektakel. Er bestaan speciale voorstellingen voor toeristen, maar de originele Chinese versie is veel leuker om te bezoeken.

Voor de mooie muziek hoef je niet te gaan, want de kans dat je eindeloze gezongen dialogen met op de achtergrond een niet in het gehoor liggend lawaai van gongs, drums, handengeklap en snaarinstrumenten mooi vindt is erg klein. Maar de prachtige kostuums, de beschilderde gezichten, stukken kung fu en het lawaaierige Chinese publiek is een niet te missen ervaring.

Ook acrobatenshows zijn nog altijd een populair vermaak. Vooral Shanghai staat bekend om zijn indrukwekkende voorstellingen, maar ook in Peking treden uitstekende groepen op.

Wil je een beetje van alles, dan moet je naar een zogenaamd theehuistheater gaan. Onder het genot van een kopje lavendelthee krijg je dan kleine stukjes opera, acrobatische toeren, zang, dans, poppentheater en stand-up comedy.

Net als in Japan zijn ook in China karaokebars zeer populair. Hier kan je je helemaal laten gaan of toekijken hoe anderen dat doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content