Ligging
Australië ligt volledig op het zuidelijk halfrond en vormt het grootste deel van het kleinste contitent Oceanië.

Klimaat
Australië heeft verschillende klimaten. Het grootste deel van het land is subtropisch. In het binnenland ligt de temperatuur het hele jaar door hoog en er valt vrijwel geen regen.

Het zuiden kent wel vier seizoenen: de zomers zijn warm, de lente en herfst gematigd en de winters koud. In het noorden is het klimaat tropisch en zijn de zomers bijzonder warm en droog en de winters zeer nat. Aan de noordoost- en noordwestkust kunnen tropische cyclonen voorkomen.

Oppervlakte
7.868.850 km². Dit is 251,8 maal België.

Hoofdstad
Canberra

Grootste steden
Canberra, Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth

Staatsvorm
Parlementaire monarchie binnen het Britse Gemenebest.

Bevolkingsgroepen
Europeanen, Aborigines, Aziaten

Talen
De officiële taal is Engels. Daarnaast Australische talen, Grieks, Italiaans, Spaans en Maleis.

Godsdienst
Rooms-katholicisme, anglicanisme, Uniting church

Feestdagen
1 januari: Nieuwjaarsdag
26 januari: Australia Day
10 maart: Commonwealth Day
Pasen
25 april: ANZAC Day
Hemelvaart
Pinksteren
2e maandag van juni: Queen's Birthday (Western Australia: laatste maandag in september)
29 juli: Scholen Boomplantdag
31 juli: Boomplantdag
29 november: Niet-Winkeldag
25 december: Kerstdag
26 december: Boxing day

Weetjes
Australië is het enige land ter wereld dat tegelijkertijd ook een volledig continent is. Het Australische continent is trouwens het kleinste, platste en droogste bewoonde continent van de wereld.

Meer dan 85 % van de bevolking woont in steden.

Australiërs zeggen 'barbie' tegen een barbecue en 'mozzie' tegen een mug.

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif van de wereld en is 2,012.5 kilometer lang en Ayers Rock is de grootste rots ter wereld.

Groen en geel zijn de nationale kleuren van Australië.

Australië heette eerst Nieuw-Holland.

Canberra is een Aboriginal woord en betekent 'ontmoetingsplaats'. Toepasselijk voor een hoofdstad.

Melbourne werd tot 3 keer toe verkozen tot 's werelds meest aangename stad om in te wonen.

Ligging Australië ligt volledig op het zuidelijk halfrond en vormt het grootste deel van het kleinste contitent Oceanië.Klimaat Australië heeft verschillende klimaten. Het grootste deel van het land is subtropisch. In het binnenland ligt de temperatuur het hele jaar door hoog en er valt vrijwel geen regen.Het zuiden kent wel vier seizoenen: de zomers zijn warm, de lente en herfst gematigd en de winters koud. In het noorden is het klimaat tropisch en zijn de zomers bijzonder warm en droog en de winters zeer nat. Aan de noordoost- en noordwestkust kunnen tropische cyclonen voorkomen.Oppervlakte7.868.850 km². Dit is 251,8 maal België.HoofdstadCanberraGrootste stedenCanberra, Sydney, Melbourne, Brisbane, PerthStaatsvormParlementaire monarchie binnen het Britse Gemenebest.BevolkingsgroepenEuropeanen, Aborigines, AziatenTalen De officiële taal is Engels. Daarnaast Australische talen, Grieks, Italiaans, Spaans en Maleis.GodsdienstRooms-katholicisme, anglicanisme, Uniting churchFeestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag 26 januari: Australia Day 10 maart: Commonwealth Day Pasen 25 april: ANZAC Day Hemelvaart Pinksteren 2e maandag van juni: Queen's Birthday (Western Australia: laatste maandag in september) 29 juli: Scholen Boomplantdag 31 juli: Boomplantdag 29 november: Niet-Winkeldag 25 december: Kerstdag 26 december: Boxing dayWeetjesAustralië is het enige land ter wereld dat tegelijkertijd ook een volledig continent is. Het Australische continent is trouwens het kleinste, platste en droogste bewoonde continent van de wereld.Meer dan 85 % van de bevolking woont in steden.Australiërs zeggen 'barbie' tegen een barbecue en 'mozzie' tegen een mug.Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif van de wereld en is 2,012.5 kilometer lang en Ayers Rock is de grootste rots ter wereld.Groen en geel zijn de nationale kleuren van Australië.Australië heette eerst Nieuw-Holland.Canberra is een Aboriginal woord en betekent 'ontmoetingsplaats'. Toepasselijk voor een hoofdstad.Melbourne werd tot 3 keer toe verkozen tot 's werelds meest aangename stad om in te wonen.