Winkelen en uitgaan

Winkelen

Wie een namiddag wil shoppen, moet in het winkelcentrum op Union Square zijn, ’the place to be’ voor shopaholics. Hier vind je de bekende (Amerikaanse) winkelketens. In de aangrenzende straten vind je nog meer winkelketens, alsook de dure boetieks van Armani, Prada, Gucci, MaxMara en Diesel.

Straatartiesten luisteren je winkeluitstap op met liedjes die herinneren aan de ‘Summer of Love’, die San Francisco in de jaren ’60 beroemd maakte. Helaas zijn er ook tientallen daklozen en bedelaars die aan de minder aangename kanten van een grootstad herinneren.

Wie op zoek is naar originelere winkeltjes, kan bijvoorbeeld in de wijk Haight-Ashbury terecht, waar kleine boetieks kleren verkopen waar je ongetwijfeld iets meer bekijks mee zult hebben.

Souvenirs kan je kopen in de talrijke winkels in Fisherman’s Wharf.

Uit eten

Fusion? Verse focaccia? Fish en chips? Alles waar je van droomt, kan je hier eten. Je hebt keuze tussen 3.500 verschillende restaurants die even divers zijn als de inwoners van San Francisco zelf.

Voor alles Italiaans moet je in de wijk North Beach zijn. In de Sunset wijk kleurt de kaart Aziatisch (Vietnamees, Chinees, Thai, Koreaans) en in Japantown komen de noedels je de strot uit. Je ziet het: in 1 weekendje San Francisco kan je een culinaire wereldreis maken.

Vergeet niet een fooi te geven, zo’n 15 tot 20 %. Maar de obers rekenen dat graag voor je uit… ‘for your convenience’!

Uitgaan

Het nachtleven in San Francisco is zowaar nóg gevarieerder. Iedereen komt er aan zijn trekken: clubbers, hip hoppers, rockers, yuppies, loungers en de klassieke tooghanger. Natuurlijk heeft San Francisco ook talrijke gay en gay-friendly bars en clubs. Die herken je meestal aan de internationale regenboogvlag die uithangt. Homobars vind je in de wijken Castro en Folsom St Fairs.

Maar ondanks allerlei uitgaansmogelijkheden zijn de inwoners van San Francisco vrij braaf. De bars sluiten om 2.00 uur ’s nachts, zodat de hardwerkende professional op tijd naar bed kan.

In de wijk Mission vind je de levendigste barscène voor hetero’s. Wie onder de échte San Franciscanen wil vertoeven, begeeft zich best naar het gebied rond de Upper Market, de Haight of de Marina.

Voor een goede gids voor live muziek, theater en film, surf naar SF Station.

Evenementen

Chinees Nieuwjaar: eind januari, begin februari
Cherry Blossom Festival, Japans feest in Japantown: eind april
International Film Festival: april
Bay to Breakers marathon: derde zondag van mei
Homofestival (filmfestival, Gay Pride Week, Gay Freedom Day Parade): heel de maand juni
Carnaval : mei
Cable Car Bell-Ringing Championship: eind juni, begin juli
Opera in the Park, Shakespeare festival, Blues festival en de Folsom St Fair (SM braderie): september
Halloween: 31 oktober

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content