Welke dieren leven er?

Er leven 75 soorten zoogdieren, 50 soorten reptielen en amfibieën, 25 soorten vis en 300 soorten vogels in de Canyon.

Onder de wilde dieren komen de muildierherten het meeste voor. Ze zijn vooral te zien aan de rand van de Canyon bij zonsopgang en -ondergang. Een variant van het dikhoornschaap die vooral in woestijngebieden leeft, bewoont de verlaten flanken aan de binnenkant van de Canyon en komt geregeld eens een kijkje nemen op de wandelpaden.

De rode lynx en de coyote komen zowel aan de rand als aan de rivier voor. Tenslotte leeft er een kleine populatie poema’s in het park.

De kleinere dieren in het park zijn hoofdzakelijk bevers, konijnen, vleermuizen en verschillende soorten eekhoorntjes. De reptielen en amfibieën zijn vertegenwoordigd door een variëteit aan hagedissen, slangen (waaronder de unieke “roze” Grand Canyon ratelslang), schildpadden, kikkers, padden en salamanders.

Verder zijn er honderden soorten vogels (vooral valken, raven en arenden). Terug van weggeweest is de Californische condor, waarvan er nog maar minder dan 200 in leven zijn. De condor is de grootste landvogel van Noord-Amerika en heeft een spanwijdte van bijna 3 meter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content