Welke dieren leven er?

Het Glacier National Park is het laatste grote bolwerk van de machtige ‘grizzlybeer’, een grijsbruine beer die over een ongelooflijke kracht beschikt. Hij kan tot 2,1 meter lang worden en een schouderhoogte van 1 à 1,2 meter bereiken. Een volwassen mannetje kan tot 340 kg wegen, terwijl de pasgeboren beertjes maar zo groot zijn als een rat. De beren leven op hoogtes van 2000 meter.

Ook de berggeit, hét symbool van Glacier National Park, voelt zich helemaal thuis in het park. Het is een ruige, witte, ruim 1,5 meter lang dier met een zwaar rechthoekig lijf op vier korte poten, een holle rug, een kleine kop met twee ebbenhoutkleurige horens. De sneeuwgeit vertoeft het liefst boven de 2000 meter en is ongevoelig voor kou, wind en sneeuwstormen. De gelukzak!

Tot de overige dieren in het park behoren het dikhoornschaap (een van de meest voorkomende dieren in het Glacier National Park), de zwarte beer, de berggeit, het Amerikaanse edelhert (‘Wapiti’), de eland, de bever, het muildierhert, de fluithaas (pika) en de otter.

Daarnaast kan je in het Waterton Lakes National Park (het Canadese deel) een kudde bizons bewonderen die afgesloten zit in een wei.

Typisch voor het Glacier National Park is ook de ‘mountain lion’ of poema. Het dier is heel erg schuchter zodat de kans dat je hem te zien krijgt vrij klein is. De staart van de poema bedraagt zowat een derde van zijn totale lichaamslengte en het dier is in staat om 7 meter ver te springen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content