Wat moet je zien?


Freedom Trail
De Freedom Trail is een route van ongeveer 4 kilometer langs 18 historische bezienswaardigheden. De route is gemakkelijk te volgen, want hij wordt aangegeven door een rode streep op het trottoir. Je kan zelf bepalen waar je aan de wandeling begint, maar het is het gemakkelijkste om te starten bij het Visitor Center van het Boston National Historic Park.

Je kan daar brochures meenemen met wat informatie over de bezienswaardigheden waar je langs komt. Het Visitor Center ligt vlak naast het Old State House. De Freedom Trail brengt je onder andere langs de Faneuil Hall Marketplace, Paul Revere House, Bunker Hill Monument en de Boston Massacre Site.

Faneuil Hall Marketplace
Faneuil Hall is het gebouw van rode bakstenen met een windwijzer in de vorm van een sprinkhaan op het dak aan het begin van het plein. Het werd in 1742 in opdracht van Peter Faneuil gebouwd als een publieke vergaderruimte.

Tegenwoordig wordt de tweede verdieping daar nog altijd voor gebruikt. Op de begane grond vind je talloze winkeltjes en eettentjes. Helaas zijn de lokale winkeltjes grotendeels verdwenen en overgenomen door de landelijke winkelketens.

Achter de Faneuil Hall ligt de marktplaats met aan weerszijden lange granieten gebouwen die vroeger het centrum van de vleesindustrie waren. Tegenwoordig is het een levendig, maar ook zeer toeristisch winkelgebied.

Boston Common en Public Garden
Boston Common is het oudste publieke park van de Verenigde Staten. Het werd in 1634 aangelegd en is 18 hectare groot. Aanvankelijk werd het vooral gebruikt om er vee te laten grazen (nog tot 1830), maar het bleek ook een handige plek om criminelen, Quakers of Indianen op te hangen.

Tijdens de Amerikaanse Revolutie en de Amerikaanse Burgeroorlog fungeerde het park als een militaire post waar menig traan gelaten werd toen de mannen naar het front vertrokken. Nu is het een aangename, rustige plek midden in de stad waar je kan wandelen, zonnebaden en picknicken.

Pal naast de Boston Common ligt de Public Garden, een mooie aangelegde botanische tuin van 10 hectare met bloembedden, eeuwenoude bomen en een vijver waarin je in de zomer een tochtje kan maken in de bekende Swam Boats (kleine bootjes in de vorm van een zwaan).

Massachusetts State House
Het Massachusetts State House met zijn gouden koepel ligt op de top van Beacon Hill en kijkt uit over Boston Common. Het werd in 1798 gebouwd en ontworpen door Charles Bulfinch, die verantwoordelijk is voor de architectuur voor heel wat gebouwen uit die tijd.

Je kan deelnemen aan een rondleiding van 40 minuten door het State House. De House Chamber is het meest in het oog sprekend. Historische momenten worden daar herdacht in talloze schilderijen en de mascotte van het gebouw – een houten kabeljauw – hangt hier. Zonder deze mascotte wordt er niet vergaderd.

Boston Museum of Fine Arts
Dit museum beschikt over een enorme collectie werken, die binnen de Verenigde Staten alleen wordt overtroffen door het Metropolitan Museum in New York. Geen enkel museum ter wereld heeft zoveel Aziatische kunstwerken als dit museum. Ook de Amerikaanse kunstverzameling is indrukwekkend, met onder andere schilderijen van John Singleton Copley en Edward Hopper.

Op het gebied van Europese kunst, bezit het museum onder andere een grote collectie Franse impressionisten. Tussendoor kan je in één van de restaurants die het museum rijk is, wat gaan eten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content