Wat moet je zien?


Het Everglades National Park heeft niet zozeer specifieke ‘Bezienswaardigheden’ binnen zijn grenzen. Het gebied staat vooral bekend om zijn spectaculaire fauna en flora. Doorheen heel het park kan je honderden fascinerende dieren en planten bewonderen, die allemaal in hun eigen specifieke ecosysteem leven.

Het beste uitzicht krijg je door een bootje of kano te huren en rustig door de binnenkanalen en vijvertjes te peddelen. Voor diegenen met watervrees en dus liever met beide voeten op de grond blijven, zijn er gelukkig ook nog talrijke wandelpaden in het park waar ook veel te zien is.

Het Everglades National park kan opgedeeld worden in drie grote gebieden. Het gebied rond Flamingo: In Flamingo zelf is niet zo veel te zien, maar wel in de omgeving daarrond, vooral rond Eco Pond. Het is een gebied waar het zoete water van de Everglades overloopt in het zoute water van de Golf en waar krokodillen thuis zijn.

De Gulf Coast met zijn 10.000 eilanden: bij het verkennen van dit gebied overvalt je een gevoel van eenzaamheid. Als je geluk hebt, kan je er een glimp opvangen van de snuit van een lamantijn (soort van zeekoe), die boven het wateroppervlak komt piepen. Of misschien krijg je wel de gracieuze bewegingen van dolfijnen te zien. En het doolhof van mangrovebossen aldaar biedt tevens een schuilplaats aan een veelheid van planten en dieren.

Shark Valley: de galigaanprairies in de Shark Valley strekken zich kilometers voor je ogen uit. Enkel het silhouet van de kleine mysterieuze boomeilandjes breken het monotone landschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content