Wat moet je doen?


In het Everglades National Park kan je fantastische wandel- en kanotochten maken. Om de wilde dieren, zoals de alligator, en tropische vogels te bekijken, raden we je een tripje met de boot of een ritje met de tram aan.

Wilde dieren bekijken
Shark Valley, de Anhinga Trail (nabij Royal Palm), en Eco Pond (op anderhalve km van het Flamingo Visitor Centre) zijn de beste plekjes om wilde dieren en waadvogels gade te slaan. Kanovaarders kunnen net voor laagtij richting Snake Bight (nabij Flamingo) en Chokoloskee Bay (Gulf Coast) peddelen om er een hele meute watervogels op zoek naar eten in het ondiepe water te bekijken.

Vissen
Een derde van het Everglades National Park is bedekt met water. De vismogelijkheden in dit gebied zijn dus onbeperkt. Snapper, zeeforel, roodbaars en zeebaars zijn er overvloedig aanwezig. In Florida Bay, Ten Thousand Islands, en in de kustgebieden kun je zoutwatervissen. Zoet- en zoutwatervissen vereisen elk een andere vergunning.

Wandelen
De hoofdweg die het Everglades National Park doorkruist, is 61 kilometer lang. Langs deze weg lopen zes gemarkeerde wandelpaden over houten planken (trials genaamd) en talloze andere voetpaden. Probeer een paar verschillende trials en je zult ontdekken dat de Everglades meerdere gezichten heeft.

Vooral de 800 meter lange Gumbo Limbo Trial, genoemd naar de Gumbo Limbo boom, is een aanrader. Je loopt er enerzijds langs riviertjes, kleine beekjes en grote stukken moeras en anderzijds langs kilometers lange stranden, mangrove en kustprairie.

Voor je eigen veiligheid en om de natuur te beschermen, mag je de uitgestippelde paden niet verlaten. In de Everglades komen immers diverse soorten giftige slangen en planten voor. Niet een gebied om dus zomaar te verkennen.

Laat je misschien best begeleiden door een ervaren Park Ranger, die je daarenboven nog veel over de omgeving kan leren. Dagelijks leiden Rangers gedurende het hele jaar wandeltochten die vertrekken vanaf het Royal Palm visitor centre, ten westen van de hoofdingang. Tijdens de wintermaanden vertrekken er tochten vanuit Flamingo, Shark Valley en de Gulf Coast.

Bootje varen
In Flamingo en Everglades City kun je roeiboten, kano’s en huisboten huren. Er zijn verscheidene goed aangegeven kanoroutes, waaronder de Wilderness Waterway. Hou er echter rekening mee dat je voor een boot maanden lang van tevoren moet reserveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content