Wat moet je doen?


Wandelen
In deze twee parken vind je ruim 1300 kilometer aan paden, variërend van erg gemakkelijk en kort tot zeer moeilijk en extreem lang. Het verkennen van de backcountry kan je het beste doen vanuit Kings Canyon en Mineral King.

Voor meerdaagse tochten waarbij je in de natuur gaat kamperen moet je beschikken over een ‘wilderness permit’. Ze zijn niet altijd onbeperkt te verkrijgen, met name in juli en augustus, en je kan ze het beste op voorhand proberen te reserveren. Voor meer informatie kan je terecht bij ranger stations en visitor centers.

De echte doorgewinterde wandelaars kunnen de John Muir Trail van 340 kilometer lopen. Deze route verbindt Sequoia en Kings Canyon National Park met drie nationale bossen en Yosemite National Park. Ze is genoemd naar John Muir, de legendarische Schotse natuurbeschermer die onophoudelijk gestreden heeft voor de bescherming van zijn geliefde Sierra Nevada.

Het grootste deel van de route ligt boven de 3000 meter en sommige delen zelfs boven de 4200 en biedt vaak prachtige vergezichten. De beste periode om je aan deze toer te wagen is tussen juli en september en een backcountry permit is vereist.

Wild observeren
In het voorjaar, de zomer en de herfst, kan je vele soorten dieren zien rondlopen. In het voorjaar komen ze, na de lange winter, allemaal weer tevoorschijn. Alpenweiden veranderen door de smeltende sneeuw in meertjes vol met kwakende kikkers. Vogels vliegen kwetterend rond en eekhoorntjes rennen ijverig op en neer op zoek naar dennenappels.

Tegen de avond bestaat de kans dat je een muildierhert of een vos ziet of misschien behoor je tot de weinige bezoekers die kunnen zeggen dat ze een beer gezien hebben.

Wandelen op sneeuwschoenen en langlaufen
Van december tot en met april ligt er een dikke laag sneeuw en kunnen de wandelschoenen ingeruild worden voor sneeuwschoenen of langlaufski’s. Je kan alle benodigde materialen in het park huren en alleen op pad gaan of samen met een ranger.

Wandelingen op sneeuwschoenen zijn niet bijzonder geschikt voor kinderen omdat de schoenen in het algemeen erg groot zijn. Ze kunnen wel prima gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content