Wat moet je doen?

Georganiseerde rondritten
Geleide rondreizen door het Glacier National Park worden georganiseerd door Sun Tours van 10 juni tot 15 september. De tour spitst zich onder meer toe op de cultuur en geschiedenis van de Blackfeet-stam met betrekking tot het Glacier National Park en volgt de Going-to-the-Sun Road.

Glacier Park Inc. organiseert rondreizen van een halve dag, een volledige dag en tussen verschillende slaapgelegenheden.

Raften
De donkere, smaragdgroene waters van de North Fork en de Middle Fork van de Flathead rivier trekken elke lente, wanneer de gesmolten sneeuw en gletsjerresten de rivieren in een ijl tempo monsterachtige vormen doen aannemen, honderden moedige rafters aan.

De Middle Fork staat namelijk bekend als de wildste rivier van Montana. Ze vloeit langs Glacier’s westelijke grens. Shaefer Meadows, op zo’n 40 km, stroomopwaarts van Bear Creek, beschikt over een landingsbaan en is het meest gebruikte startpunt voor rafttrips.

Ski?n
De westelijke flanken van de noordelijke Rockies staan bekend voor hun droge, poederige sneeuw en Glacier vormt daarop geen uitzondering. Je kan naar hartelust skiën in de rustige omgeving van het park, vrij van de stank en storende geluiden van sneeuwscooters, die godzijdank verboden zijn in het park. De mooiste skiroutes zijn de Upper Lake MacDonald Trail en de Autumn Creek Trail nabij Marias Pass. Opgepast voor lawines.

Bergwandelingen
De beste manier om het Waterton/Glacier National Park te verkennen zijn wandeltochten. Meer dan 1500 km goed onderhouden wandelpaden doorkruisen de backcountry van het park langsheen de meest uitdagende terreinen van deze planeet.

De Continental Divide National Scenic Trail begint aan de Canadese grens en waagt zich naar het zuiden over 5000 km. Als je echter niet over de hele zomer beschikt om deze weg af te leggen, kun je ook nog altijd de Grinnell Glacier, Apgar Lookout, Cutbank Creek, Gunsight Pass, de Belly River Trail, de Garden Wall en de Snowshoe Trail afwandelen.

De oostelijke flank van de Divide is over het algemeen droger en heeft bovendien nog meer dramatische alpine landschappen. Het zuidelijke deel van het park is meer afgelegen en wordt niet zo vaak bezocht.

Sterk aan te raden wandelpaden zijn de wandeling naar de Continental Divide op het Dason-Pitamakan Trail die door diverse landschappen naar de Continental Divide klimt en dan the Dry Fork Drainage doorkruist. Het pad start aan de Two Medicine north shore trailhead en reist meer dan 25 km heen en terug over een middelmatig lastig terrein met een hoogte van 900 meter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content